Είμαστε όλοι «Ψάρια»: Ο Θοδωρής Μαυρογιώργης κυκλοφορεί νέο τραγούδι

-

Στηρίξτε μας με ένα like

5,986ΥποστηρικτέςΚάντε Like
65ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
853ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Ένα από τα τραγούδια που γράφονται δύσκολα και σπάνια μοιράζεται ο Θοδωρής Μαυρογιώργης.

Ο Θοδωρής Μαυρογιώργης αφηγείται στο νέο τραγούδι του μια ιστορία για «Ψάρια».

Είμαστε όλοι «Ψάρια». Χωρίς βράγχια βουτάμε. Πιάνουμε βυθό. Ξανά επιφάνεια. Ανάσα. Βυθός πάλι. Δίχτυα. Εξαρτήσεις. Εγκλωβιζόμαστε. Αγκίστρι. Ζητάμε βοήθεια. Ένα χέρι μπορεί να μας τραβήξει στην επιφάνεια. Ανάσα. Αλλά είναι ωραία στο βυθό. Είμαστε όλοι Ψάρια. Χωρίς βράγχια βουτάμε και πάλι.

Κάπως έτσι και η ζωή εκτός βυθού. Κάνουμε κύκλους μέχρι και αν καταφέρουμε να σπάσουμε τον κύκλο.

Όλα ξεκινούν από κάπου. Τα «Ψάρια» σε αυτήν την ιστορία είναι η αρχή. Είναι το πρώτο τραγούδι που μοιράστηκε ο Κος Κ με τον Θοδωρή Μαυρογιώργη.

Από εκείνη την αρχή μέχρι σήμερα έχει περάσει ακριβώς ένας χρόνος. Μέσα σε αυτόν το χρόνο γράφονται, δοκιμάζονται, ηχογραφούνται, αλλάζουν και ξαναδοκιμάζονται τα τραγούδια για το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του Θοδωρή.

View this post on Instagram

26.06.20 είμαστε/γινόμαστε όλοι Ψάρια. ψάρια τα [psári] / ουδέτερο [πληθ.] < μεσαιωνική ελληνική ψάρι(ν) < μεταγενέστερη ελληνική ὀψάριον < υποκοριστικό του ὄψον + -άριον, προσφάγι < αρχαία ελληνική ἕψω Υδρόβια σπονδυλωτά ζώα, συνήθως ωοτόκα, μερικές φορές ωοζωοτόκα ή και ζωοτόκα. Αναπνέουν συνήθως με βράγχια, όμως ορισμένα είδη έχουν ένα πρόσθετο σύστημα εναέριας αναπνοής, όπως οι πνεύμονες των Διπνεύστων ή ο λαβύρινθος των Αναβαντιδών Ψάρια – Θοδωρής Μαυρογιώργης
Στίχοι, μουσική: Κος Κ #blackgeorge #Ψάρια #ΚοςΚ #newsong

A post shared by Thodoris Mavrogiorgis (@thodoris_mavrogiorgis) on

Με κάποιον τρόπο σε αυτήν τη διαδρομή του ενός χρόνου η ιστορία πάντα επέστρεφε στα «Ψάρια». Γιατί έτσι είναι η ζωή. Κάνει κύκλους. Και κάποιες φορές δε χρειάζεται να σπάσεις τον κύκλο. Χρειάζεται να μείνεις μέσα σε αυτόν.

Τα «Ψάρια» άλλαξαν πολλές φορές στη διαδρομή. Και μέσα στις συναντήσεις στο στούντιο ο Κος Κ και ο Θοδωρής Μαυρογιώργης ηχογράφησαν και άλλα τραγούδια. Αλλά αυτό είναι το παρακάτω της ιστορίας.

Τα «Ψάρια» είναι ένα από αυτά τα τραγούδια που γράφονται δύσκολα και σπάνια. Από αυτά που την πρώτη φορά που το ακούς καταλαβαίνεις ότι κάτι αλλάζει εκούσια μέσα σου.

Τα «Ψάρια» είμαστε εμείς που κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε υπάρξει. Ψάρια. Χωρίς βράγχια. Βουτάμε. Πιάνουμε βυθό. Ξανά επιφάνεια. Ανάσα. Βυθός πάλι. Δίχτυα. Εξαρτήσεις. Εγκλωβιζόμαστε. Αγκίστρι. Ζητάμε βοήθεια. Ένα χέρι μπορεί να μας τραβήξει στην επιφάνεια.  Ανάσα. Αλλά είναι ωραία στο βυθό. Είμαστε όλοι Ψάρια. Χωρίς βράγχια βουτάμε και πάλι.

Το νέο τραγούδι του Θοδωρή Μαυρογιώργη κυκλοφορεί από τη Minos EMI / Universal.

Αφήστε το σχόλιό σας