Ένα μεγάλο κάλεσμα στο Καλλιμάρμαρο απευθύνει ο Ψαραντώνης, με τη συμπαράσταση μίας πλειάδας σημαντικών καλλιτεχνών.

Ο Ψαραντώνης, ο μεγάλος Κρητικός με την τίγρη μέσα του, προσκαλεί φίλους καλούς για να στήσουν μία μοναδική γιορτή στο Καλλιμάρμαρο, την Τρίτη 3 Οκτωβρίου.

Ο Ψαραντώνης δεν είναι απλώς ένας δημιουργός της Κρήτης ή ένας έθνικ καλλιτέχνης με αναφορά στον τόπο του και στην μακρά οικογενειακή περιπέτεια της οικογένειας του με τη Μουσική. Είναι ο ίδιος ένας φορέας της παράδοσης αλλά και του πιο δημιουργικού και λαμπρού μετασχηματισμού της.

Νέος και πανάρχαιος. Μοντέρνος και αρχετυπικός. O Ψαραντώνης σκορπά το ρίγος όπου κι αν εμφανίζεται έχοντας αποκτήσει επάξια την θέση θρύλου στο μουσικό στερέωμα. Τοπικός και παγκόσμιος, αυτοσχεδιαστικός αλλά και βαθιά οργανωμένος, απρόοπτος και ανανεωτής, κουβαλάει την ρίζα ενός πανάρχαιου τρόπου στην πιο σύγχρονη αποσκευή.

Τώρα είναι η στιγμή να κάνει εκείνος ένα μεγάλο κάλεσμα. Μία μουσική εορτή όπου στο κέντρο της θα κυριαρχεί εκείνος και όλα αυτά που τον συγκινούν και τον κινητοποιούν όλα αυτά τα χρόνια. Οι εκλεκτικές του συγγένειες, οι μεγάλες του συμπράξεις, μια σειρά κορυφαίων προσώπων όλο του μουσικού τόξου θα συνυπάρξουν με τον μεγάλο Ψαραντώνη στο Καλλιμάρμαρο σε μια εορτή της μουσικής όπου θα λάβει τον χαρακτήρα ντοκουμέντου με μπόλικη συγκίνηση, χαρά και αισιοδοξία.

Μαζί με τον Ψαραντώνη σε αυτή την πρωτόγνωρη βραδιά θα είναι οι Δημήτρης Αποστολάκης (Χαΐνης), Μάνος Αχαλινωτόπουλος, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Μανώλης Κονταρός, Μανώλης Λιδάκης, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Τάνια Τσανακλίδου, Μιχάλης Τζουγανάκης, Vinicio Capossela και άλλοι σημαντικοί καλλιτέχνες.

Τις ενορχηστρώσεις και τη διεύθυνση της ορχήστρας επιμελείται ο Νίκος Πλατύραχος. Συμμετέχουν οι Γιώργος Ξυλούρης, Λάμπης Ξυλούρης και Νίκη Ξυλούρη.

Εισιτήρια

Τιμή εισιτηρίου
Από 8 ευρώ.

Σημεία προπώλησης
viva.gr, 11876, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Αθηνόραμα

Δείτε επίσης: ΝΤΠ., Ψαραντώνης και Λουπάσης
σε μία απροσδόκητη συνεργασία με την «Κραυγή»

ΝΤΠ (Νέα Τάξη Πραγμάτων) - Ψαραντώνης - Μάριος Λούπασης - Κραυγή - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας