Ο Νίκος Δούρος είναι ένας νέος ταλαντούχος τραγουδιστής που δουλεύει αρκετά χρόνια στο χώρο της μουσικής, αλλά αυτή την περίοδο μπορούμε να πούμε, ότι είναι στα καλύτερά του και αρχίζει και κατακτάει δυναμικά όλο και περισσότερα από αυτά που θέλει!

Είναι ένας από τους συντελεστές του καινούργιου τραγουδιού του Κωνσταντίνου Αργυρού “Ψέματα”, ενώ γι’ αυτούς που παρακολουθούν τα μουσικά τηλεπαιχνίδια και έχουν καλή μνήμη θα τον θυμούνται πέρσι από το “The Voice”.

Μιλάμε για έναν τραγουδιστή που έχει μέλλον και έχει πολλή όρεξη γι’αυτό που κάνει και δείχνει να το αγαπάει όσο τίποτα άλλο στον κόσμο.

Γι’αυτό σας προτείνουμε να γνωρίσετε το Νίκο Δούρο…

Από την Ηρώ Τζημίκα

Νίκο! Καταρχάς θα ήθελα να μου πεις πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μουσική… 

Με τη μουσική ξεκίνησα να ασχολούμαι περίπου σε ηλικία 10 -12 ετών. Ακούγοντας από cd και ραδιόφωνο τραγουδιστές, πάταγα επάνω τους και καταλάβαινα ότι μπορούσα να τραγουδήσω όπως εκείνοι σωστά, κάνοντας ακόμα και τα γυρίσματα τους μιμούμενος τους πάντα. Καθώς επίσης χωρίς να γνωρίζω μουσικά την έννοια τότε, μπορούσα να κάνω την λεγόμενη δεύτερη φωνή ή αλλιώς σιγόντο στη νότα που άκουγα. Άρχισε να μου τράβα το ενδιαφέρον, ώστε άρχισα και έριχνα το μεγαλύτερο βάρος της προσοχής μου εκεί. Έτσι αγάπησα πολύ τη μουσική και θέλησα να συναναστρέφομαι με ότι έχει να κάνει με κείνη.

Θέλω να σε γνωρίσουμε καλύτερα, οπότε θέλω να μου πεις πού μεγάλωσες, από που κατάγεσαι… Λίγα λόγια για τα παιδικά σου χρόνια.. 

Μεγάλωσα έως και τα δέκα μου χρόνια στο Π.Φαληρο. Aπό τότε και ως τα 28 μου χρόνια μένω στον κορυδαλλό, όπου εδώ ξεκίνησαν όλες οι μουσικές μου επαφές διαδέχοντας η μία την άλλη. Η καταγωγή μου είναι νησιώτικη. Οι ρίζες μου κρατάνε από την όμορφη Νάξο και την Κάρυστο. Τα παιδικά μου χρόνια σε γενικές γραμμές ήταν φυσιολογικά. Στιγμές όπως σχεδόν κάθε παιδιού. Από αλάνα σε γήπεδο και αντίστροφα. Με τα σχολικά δεν είχα τις καλύτερες επαφές. Εγκλωβιζόμουν στα βιβλία και στα γράμματα. Ασχολήθηκα με την κομμωτική και δούλεψα αρκετά στον τομέα. Το πρωί στο κομμωτήριο στο Αιγάλεω και τα ΣΚ σε νυχτερινά κέντρα σε ηλικία 19 ετών. Ασχολήθηκα γενικότερα και με άλλα επαγγέλματα. Είχα έφεση στις τέχνες και ειδικά στα καλλιτεχνικά. Μου άρεσε να δημιουργώ πράγματα και ταξίδευα μέσα σε αυτά.

Να πούμε ότι έκανες και μία προσπάθεια στο The Voice, πέρσι… Τι σε έκανε να δηλώσεις συμμετοχή και αν πιστεύεις ότι βοηθάνε αυτά τα παιχνίδια τελικά;

Βεβαίως να το αναφέρουμε. Δήλωσα συμμετοχή όπως σωστά γνωρίζεις. Το έκανα γιατί πάντα έλεγα να δηλώσω συμμετοχή σε ένα από τα shows που διοργανώνονται κατά καιρούς. Και απλά δήλωσα. Δεν ήταν το timing μου . Δεν πίστεψα μέσα μου πως ένα παιχνίδι θα μου αλλάξει τη ζωή προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο. Είμαι ρεαλιστής με τη ζωή γενικότερα. Σίγουρα τα φώτα βοηθάνε στην προβολή της δουλειάς σου και στη διάδοση σου. Δεν είναι όμως ούτε το άλφα ούτε το ωμέγα. Το πιο όμορφο νομίζω είναι να υπάρχεις μέσω της δουλειάς σου, διακριτικά και αν αφορά ευχάριστα τον κόσμο αυτό, τότε μπορείς βεβαίως να εξελίσσεσαι και να υπάρχεις μέσα από αυτό που σε μαθαίνει ο κόσμος.

Μουσική, λοιπόν, σε δύσκολους καιρούς, αλλά εσύ μπορούμε να πούμε ότι τα καταφέρνεις αν κι είσαι στην αρχή σου… 

Δύσκολη εποχή για πολλούς κλάδους που πλήττονται γενικότερα αυτή την περίοδο μέσα και η μουσική σε αυτά. Ναι πράγματι το τα καταφέρνω, είναι μια λέξη με μεγάλη σημασία. Θα σου πω προσωπικά πως δεν ξέρω αν καταφέρνω κάτι μέσα σε όλο αυτό. Σκέψου πως υπάρχουν άνθρωποι και παράγοντες στη μουσική που το αισθάνθηκαν μετά από χρόνια αυτό, πως κατάφεραν κάτι. Εγώ μπορώ να σου πω, πως κάνω την δική μου προσπάθεια με τον δικό μου τρόπο. Με ρίσκο το κάνω, με αγάπη, αφοσίωση και σεβασμό. Οπωσδήποτε θέλω και εγώ να καταφέρω πράγματα. Παίρνω ζωή μέσα από αυτό και δίνω αντίστοιχα.

Μίλησε μου φυσικά για το “φέρτε μου να πιω” και τα πάντα πίσω από το τραγούδι σου.

Η ιστορία του “Φέρτε μου να πιω”… Λοιπόν, πρόκειται για το πρώτο μου δισκογραφικό τραγούδι. Τη μουσική υπογράφει ο Παναγιώτης Ραφαήλ και τους στίχους ο Βασίλης Γιαννόπουλος. Υπήρχαν πολλά τραγούδια τους που είχα τραγουδήσει σε μορφή ντεμο κι ένα από αυτά και εκείνο. Μου άρεσε μόλις το τραγούδησα. Είχε παραδοσιακά στοιχεία μουσικά και ανεβαστική διάθεση στον στίχο που θέλησα να το προβάλω. Είναι σημαντικό για έναν τραγουδιστή, οι δημιουργοί και να του εμπιστεύονται τα τραγούδια τους. Αυτό είναι τιμή μα και βάρος. Συνεχίζω δοκιμάζοντας πράγματα στο στούντιο και πειραματίζομαι.

Πόσο δύσκολο είναι να είσαι νέος τραγουδιστής σήμερα; 

Πιστεύω το να είσαι τραγουδιστής στις μέρες μας, είναι όσο δύσκολο είναι όλα τα επαγγέλματα, με δυσάρεστες και ευχάριστες στιγμές. Θεωρώ χωρίς να μειώνω κανένα άλλο επάγγελμα, πως έχει επάνω του ευθύνη μεγάλη και επιρροή στις ψυχολογίες των ανθρώπων. Γιατί ο στόχος είναι να περάσει καλά ο κόσμος με το να σε δει και να σε ακούσει, τον κάνεις να ξεχαστεί και αυτό φυσικά είναι ευθύνη μια γλυκιά ευθύνη και ένα στοίχημα που μου αρέσει να κερδίζω και να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος.

Να πούμε φυσικά ότι βλέπουμε το όνομα σου στους στιχουργούς του “Ψέματᨔ του Κωνσταντίνου Αργυρού… Πώς έγινε αυτό; 

Ναι φυσικά… Είναι ένα τραγούδι που γράψαμε με τον Γιάννη Πετρίδη και τον Νίκο Καλογερά για τον Κωνσταντίνο Αργυρό και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να αγαπηθεί από τον κόσμο. Πως έγινε; Θα σου πω ως συνήθως κάποιες φορές μέσα στη μέρα μπορεί να αποτυπώσω σε ένα χαρτί ή και στο κινητό μου κάποιες σκέψεις ή ακόμα και σκεπτικά φίλων από δικές στους ιστορίες, που με επηρέασαν θετικά ή αρνητικά και αισθάνομαι όμορφα όταν γίνεται αυτό. Έτσι είχε γίνει και πριν κάποιο διάστημα με τον Γιάννη κάπου στην Ανάβυσσο ξημερώματα εμείς να γράφουμε “ψέματα”. Όμορφες στιγμές και απλές που γεννιέται κάτι. Ο Κωνσταντίνος από την άλλη εξαιρετικός κι έδωσε το καλύτερο ερμηνευτικά και χαίρομαι ιδιαίτερα και του εύχομαι καλή πορεία και συνέχεια να έχει.

Τι σου αρέσει περισσότερο, να γράφεις ή να τραγουδάς; 

Κοίταξε να δεις στο μυαλό μου τα έχω διαχωρίσει κάπως ,μου αρέσει να γράφω όταν δεν έχω και την καλύτερη ψυχολογία και διάθεση και αντίστοιχα μου αρέσει να τραγουδάω όταν είμαι καλά μέσα μου. Αγαπώ και τα δύο αλλά δεν συγκρίνονται μεταξύ τους. Σίγουρα με το τραγούδι έχω συναναστραφει περισσότερο Και εκεί χτίζω . Η γραφή εχει λιγότερο χώρο στην καθημερινοτητα μου αλλά εξίσου έντονο και αληθινό.

Τι άλλο να περιμένουμε από εσένα; 

Συνεχίζοντας στο δημιουργικό κομμάτι να σου πω ότι βρίσκομαι στούντιο το τελευταίο διάστημα. Καταρχάς να σου πω ότι αυτή τη στιγμή ετοιμάζω το δεύτερο μου τραγούδι, που θα κυκλοφορήσει από τη Spicy τη δισκογραφική μου εταιρεία μέσα του Γενάρη. Σε στίχους δικούς μου, αλλά και την πρώτη μουσική μου απόπειρα. Μια ερωτική μπαλάντα… Τα υπόλοιπα τον Ιανουάριο. Ηρώ να σε ευχαριστήσω πολύ! Είσαι ένα σούπερ παιδί κι αγαπάς αυτό που κάνεις… Και θα χαρώ να ανταμώσουμε ξανά.

Νίκο, εγώ σε ευχαριστώ για το χρόνο και την ωραία κουβέντα! Και θα ανταμώσουμε σίγουρα! 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας