Η πρώτη συναυλία στον κόσμο με κοινωνικά αποστασιοποιημένους θεατές – Εντυπωσιακές εικόνες

-

Στηρίξτε μας με ένα like

5,989ΥποστηρικτέςΚάντε Like
69ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
857ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Μια συναυλία που δείχνει το δρόμο για τη διοργάνωση εκδηλώσεων στον καιρό του κορονοϊού.

Την πρώτη συναυλία στον κόσμο όπου τηρούνται υπέρ το δέον τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης φιλοξένησε το Virgin Money Unity Arena στο Νιούκαστλ της Αγγλίας.

Την Τρίτη 11 Αυγούστου ο indie-rock καλλιτέχνης Sam Fender τραγούδησε μπροστά σε 2.000 θεατές που είχαν απλωθεί σε ολόκληρο το χώρο του ιπποδρόμου, με κάθε παρέα να διαθέτει τη δική της κοινωνικά απομακρυσμένη εξέδρα.

Η διοργανώτρια εταιρεία SSD Concerts είχε αρχίσει να σχεδιάζει τη συναυλία από τον Απρίλιο και τελικά ανακοίνωσε την ιδέα τον Ιούλιο, όταν έγινε σαφές ότι το show θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια.

Είναι ένα από τα πολλά πειράματα που δοκιμάζει η βιομηχανία της ζωντανής μουσικής προκειμένου να επαναφέρει στις ζωές μας τις ζωντανές συναυλίες, καθώς η συνεχιζόμενη πανδημία COVID-19 έθεσε ολόκληρο το χώρο σε απραξία.

Στον ειδικά σχεδιασμένο χώρο στο Νιούκαστλ θα ακολουθήσει μια σειρά συναυλιών από γνωστούς καλλιτέχνες του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων των Van Morrison, Libertines και Two Door Cinema Club.

Οι φωτογραφίες και τα πλάνα από τη συναυλία του Sam Fender δείχνουν μια οργανωμένη προσπάθεια από την πλευρά των διοργανωτών, με τους θεατές να παραμένουν απομακρυσμένοι μεταξύ του, εκτός της παρέας τους.

Οι συναυλίες αυτού του είδους δεν διαφέρουν από τις drive-in εκδηλώσεις που έγιναν όλο και πιο συχνές αυτό το καλοκαίρι, όμως αντί για ειδικούς χώρους για αυτοκίνητα, η SSD Concerts έβαλε το κοινό σε μικρές πλατφόρμες.

Σε σύγκριση με πολλές χαοτικές συναυλίες που παρατηρούνται από την Αμερική μέχρι την Ελλάδα, όπου διοργανωτές και κοινό αγνοούν κάθε οδηγία για την πληρότητα των χώρων και τις συστάσεις για χρήση μάσκας ενώ η θανατηφόρα πανδημία συνεχίζεται, η εκδήλωση της SSD έλαβε πολύ περισσότερες προφυλάξεις και έδειξε το δρόμο για τη διοργάνωση ασφαλών συναυλιών στον καιρό του κορονοϊού.

Οι θεατές έδειχναν σχετικά περιορισμένοι στις πλατφόρμες τους, οι οποίες είχαν τοποθετηθεί αρκετά μακριά μεταξύ τους ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή κοινωνική αποστασιοποίηση.

Ένας χώρος με το μέγεθος του Unity Arena θα μπορούσε ενδεχομένως να φιλοξενήσει 20.000 άτομα, ανέφεραν οι διοργανωτές στο Rolling Stone, όμως οι επερχόμενες συναυλίες θα περιοριστούν στους 2.500 θεατές.

Για να αποφευχθούν οι ουρές, το κοινό μπορούσε να προπαραγγείλει διαδικτυακά φαγητά και ποτό και να τα παραλάβει κατά την είσοδο στο χώρο.

Φωτογραφίες

Γράψτε το σχόλιό σας