Πρόστιμο μαμούθ, 7,3 εκατομμύρια σε Pharrell Williams και Robin Thicke για το “Blurred Lines”
Pharrell Williams και Robin Thicke “Blurred Lines”

Το “Blurred Lines” θεωρείται αντιγραφή του “Got To Give It Up” του Marvin Gaye και Pharrell και Robin πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο μαμούθ.

Robin Thicke και Pharrell Williams πρέπει να πληρώσουν ένα πρόστιμο μαμούθ, 7,3 εκατομμύρια δολάρια στους κληρονόμους του θρύλου της soul Marvin Gaye.

Αυτό αποφάσισε το δικαστήριο του Λος Άντζελες χθες μετά από μια δίκη όπου και κράτησε μια εβδομάδα θεωρώντας πως το super hit του 2013 “Blurred Lines”, ήταν πολύ παρόμοιο με το τραγούδι του Marvin Gaye, “Got To Give It Up” του 1977.

Ένας εκπρόσωπος του Pharrell Williams σχολίασε την είδηση:

«Σεβόμαστε τους δικαστές και τη διαδικασία, αλλά είμαστε πολύ απογοητευμένοι από την απόφαση που εκδόθηκε. Είναι ένα πολύ επικίνδυνο προηγούμενο για τη μουσική και τη δημιουργικότητα. Το τραγούδι «Blurred Lines» γεννήθηκε από την καρδιά, το μυαλό και την ψυχή του Pharrell και δεν είχε κλαπεί από κανέναν. Εμείς αναλύουμε την κατάσταση και θα λάβουμε υπόψη όλες τις επιλογές. Σύντομα θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε «

Το τραγούδι το έγραψε ο Pharrell Williams, ο οποίος κυκλοφόρησε το hit το 2012. Το τραγούδι στη συνέχεια ηχογραφήθηκε από τον τραγουδιστή μαζί με τον Robin Thicke και ο ίδιος πιστώνεται ως δημιουργός.

Το “Blurred Lines” από την 1η μέρα της κυκλοφορίας του μέχρι και σήμερα έχει φέρει έσοδα 16 εκατομμύρια δολάρια! Οπότε το δικαστήριο αποφάσισε από αυτά τα κέρδη, ο Thicke θα πρέπει να δώσει πίσω 1,8 εκατομμύρια δολάρια, ο Pharrell 1.6 εκατομμύρια  και τα υπόλοιπα 3,9 η εταιρεία!

Ακούστε και τα δύο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας!

Αφήστε το σχόλιό σας