Η Vivendi προχωρά σε αναζήτηση στρατηγικού εταίρου για να μεταβιβαστεί το 50% της Universal Music Group.

Η Universal Music Group θα αποκτήσει νέο συνιδιοκτήτη εντός των επόμενων 18 μηνών, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε στις 30 Ιουλίου το διοικητικό συμβούλιο της Vivendi, της εταιρείας στην οποία ανήκει ο πολυεθνικός δισκογραφικός κολοσσός.

Η δημόσια προσφορά μετοχών έχει αποκλειστεί από τη Vivendi, «εξαιτίας της πολυπλοκότητάς της», ωστόσο η εταιρεία προτίθεται να πουλήσει σε έναν ή περισσότερους στρατηγικούς εταίρους έως το 50% το μετοχικού κεφαλαίου της Universal Music Group.

Η μεταβίβαση είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί αυτό το φθινόπωρο και θα μπορούσε να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων 18 μηνών. Η Vivendi θα έρθει σύντομα σε επαφή με τις τράπεζες, για να λάβει βοήθεια στην εύρεση των κατάλληλων στρατηγικών εταίρων.

Η γαλλική εταιρεία δραστηριοποιείται στον ευρύτερο τομέα της ψυχαγωγίας και έχει επιπλέον στην κατοχή της τον τηλεοπτικό όμιλο του «Canal+ Group».

Σύμφωνα με τις προηγούμενες εκτιμήσεις, η αξία της Universal Music Group ανέρχεται στα 40 δισεκατομμύρια δολάρια (34,16 δισ. ευρώ).

Το 2017, η Universal Music Group γνώρισε συνολική αύξηση των εσόδων της κατά 10%, αποκομίζοντας στα ταμεία της 5,67 δισεκατομμύρια ευρώ από τη μουσική, το publishing και τις υπόλοιπες δραστηριότητές της.

Τα νεότερα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας καταγράφουν έσοδα 2,628 δισεκατομμυρίων ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2018, ήτοι αύξηση κατά 6,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η Universal Μusic Group έχει εβδομαδιαίως έσοδα της τάξης των 42,7 εκατομμυρίων ευρώ μόνο από το streaming.

 

Αφήστε το σχόλιό σας