Ο Prince αποκτά μεταθανάτια το δικό του κανάλι στο YouTube.

Τα επίσημα video του Prince είναι διαθέσιμα από την Παρασκευή 7 Ιουλίου στο YouTube, λίγο περισσότερο από ένα χρόνο μετά το θάνατο του σταρ που ήταν ορκισμένος εχθρός του.

Πλέον μπορεί κανείς να παρακολουθήσει μέσω του επίσημου καναλιού του Αμερικανού καλλιτέχνη στο YouTube (youtube.com/user/prince) τα video από κάποια από τα πλέον διάσημα τραγούδια του, όπως το «When Doves Cry» και «Let’s Go Crazy». Αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα.

Αν και ο Prince εμφανίστηκε νωρίς στο διαδίκτυο, γρήγορα έγινε σφοδρός επικριτής του, καταγγέλλοντας τη δωρεάν πρόσβαση και τους ιστοτόπους με torrents ότι κλέβουν τα έσοδα των καλλιτεχνών.

Μάλιστα είχε δημιουργήσει μια ομάδα που ήταν αρμόδια να εντοπίζει και να κατεβάζει όλα τα video του, ακόμη και μικρά αποσπάσματα που είχαν τραβήξει και ανεβάσει στο διαδίκτυο οι οπαδοί του.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη στάση του αυτή, ο Prince έγραψε στο Twitter: «Εφόσον το YouTube δεν πληρώνει δικαιώματα, δεν είναι παράλογο το ερώτημα;».

Ο Ρrince Rogers Nelson πέθανε στις 21 Απριλίου 2016, σε ηλικία 57 ετών, από υπερβολική δόση αναλγητικών. Μετά τον θάνατό του η οικογένειά του προσπαθεί να αυξήσει τις πηγές εσόδων της, εξηγώντας ότι χρειάζεται πόρους για να προστατεύσει και να διατηρήσει την τεράστια κληρονομιά του.

 

Αφήστε το σχόλιό σας