Η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Prince ίσως οδηγήσει στην άσκηση διώξεων. Τις επόμενες ώρες η επίσημη ανακοίνωση.

Ραγδαίες εξελίξεις στην έρευνα για το θάνατο του Prince.

Την Τετάρτη (18/04) ανακοινώθηκε ότι ο εισαγγελέας του Carver County, κ. Mark Metz, θα ανακοινώσει σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη (19/04) εάν θα ασκηθούν διώξεις ή όχι σε κάποιο πρόσωπο ή πολλά άτομα σχετικά με το θάνατο του θρυλικού τραγουδιστή. Η είδηση έρχεται μόλις τρεις ημέρες πριν συμπληρωθούν δύο χρόνια από το θάνατο του σπουδαίου καλλιτέχνη.

Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Δικαιοσύνης του Carver County στη Μινεσότα στις 11:30 π.μ., τοπική ώρα.

Ο Prince βρέθηκε νεκρός μέσα σε ένα ανελκυστήρα στην πολυτελή κατοικία του, το Paisley Park στο Chanhassen της Μινεσότα, στις 21 Απριλίου 2016 και σε ηλικία 57 ετών.

Τον Μάιο του 2016 ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσε στο «ET» ότι η Δίωξη Ναρκωτικών (DEA) και η κρατική εισαγγελία της Αμερικής συνεργάστηκαν με το τοπικό αστυνομικό τμήμα για να καθορίσουν την αιτία θανάτου, έπειτα από αναφορές για φερόμενη κατάχρηση ναρκωτικών.

Τον Ιούνιο του 2016, η επίσημη έκθεση της νεκροψίας που συνέταξε η ιατροδικαστική υπηρεσία του Midwest, χαρακτήρισε «ατύχημα» το θάνατο του  «Prince»», αναφέροντας ως αιτία την υπερβολική δόση «φαιντανύλης».

Μία πηγή σχολίασε προηγουμένως στο «CBS News» ότι στην κατοχή του «Πρίγκιπα» βρέθηκαν συνταγογραφημένα φάρμακα. Μία άλλη πηγή είχε πει στο «ET» ότι ο τραγουδιστής αντιμετώπιζε πρόβλημα με τη χρήση του παυσίπονου «Percocet», το οποίο ξεκίνησε να λαμβάνει λίγο μετά την επέμβαση που έκανε στο ισχίο το 2010.

Τον περασμένο Απρίλιο, τα δικαστικά έγγραφα και τα αποτελέσματα του εντάλματος έρευνας έδειξαν ότι βρέθηκαν συσκευασίες από οπιοειδή αναλγητικά σε διάφορα σημεία του Paisley Park.

Ορισμένα είχαν συνταγογραφηθεί στο όνομα του στενού φίλου του Prince, Kirk Johnson, τον οποίο χρησιμοποίησε ο Dr. Michael Todd Schulenberg – ένας γιατρός που είδε ο τραγουδιστής πριν το θάνατό του, για να προστατεύσει την ταυτότητα του Prince.

Ο Johnson δήλωσε αρχικά ότι δε γνώριζε πως ο Prince είχε εθισμό στα παυσίπονα, αλλά σύμφωνα με το ένταλμα έρευνας, οι μάρτυρες τόνισαν στους ανακριτές ότι ο τραγουδιστής «είχε ιστορικό από σύνδρομο στέρησης που πιστεύεται ότι είναι αποτέλεσμα κατάχρησης της συνταγογραφημένης φαρμακευτικής αγωγής».

Αφήστε το σχόλιό σας