Άλλος ένας αστέρας του διεθνούς μουσικού στερεώματος φεύγει από τη ζωή…

Ο πρίγκιπας της pop, ο χαρισματικός και πολυσύνθετος Prince, απεβίωσε το πρωί της Πέμπτης 21 Απριλίου σε ηλικία 57 ετών.

Όπως δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες, ο σπουδαίος και εμβληματικός performer εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο με έντονα συμπτώματα γρίπης, αναγκάζοντας μάλιστα την πτήση που επέβαινε να προσγειωθεί εκτάκτως.

Τα ίδια συμπτώματα φέρονται να είναι αυτά που έκοψαν αιφνιδίως το νήμα της ζωής του Αμερικανού αστέρα ενόσω βρισκόταν στην κατοικία και το home studio που κατέχει στο Paisley Park στη Μινεσότα. Επί του παρόντος, τα αίτια του θανάτου διερευνώνται.

Το music icon που ενσάρκωσε ο Prince εισήλθε στο δισκογραφικό γίγνεσθαι στα τέλη της δεκαετίας του 1970 κυκλοφορώντας σχεδόν 40 άλμπουμ και αμέτρητες επιτυχίες που τον καθιέρωσαν παγκοσμίως ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μουσικά σύμβολα στα χρονικά.

Αξίζει να γίνει ιδαίτερη μνεία για το πρώτο Νο1 δίσκο του θρυλικού Prince. Το «Purple Rain» είναι ένα σημείο ορόσημο στην προσωπική σταδιοδρομία του αναδεικνύοντάς τον ως έναν από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της γενιάς του.

Η τελευταία κυκλοφορία του, το άλμπουμ «HITnRUN Phase One», έγινε πραγματικότητα το Σεπτέμβριο του 2015.

Ο Prince θεωρείται ένας από τους εμπορικότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών, έχοντας ξεπεράσει – όπως εκτιμάται – τις 100 εκατομμύρια πωλήσεις αντιτύπων. Έχει κατακτήσει 7 βραβεία Grammy, μία Χρυσή Σφαίρα και ένα Όσκαρ.

Η… «κατάρα» του 2016, αν θα μπορούσε κανείς να τη χαρακτηρίσει έτσι μοιρολατρικά, συνεχίζεται. Ο κόσμος της μουσικής γίνεται φτωχότερος με ηχηρές απώλειες στη διεθνή και την ελληνική σκηνή…

Το «Purple Rain» σε παλαιότερη ζωντανή εκτέλεση:

Αφήστε το σχόλιό σας