Το «Love Symbol #2» θα είναι από εδώ και στο εξής το επίσημο μοβ χρώμα που θα χρησιμοποιείται για να τιμά τον Prince.

Ο Prince «αποκτά» τη δική του απόχρωση του μοβ χρώματος, προς τιμήν της μνήμης του και της κορυφαίας διαχρονικής επιτυχίας «Purple Rain».

Οι διαχειριστές της περιουσίας του μαζί με το Ινστιτούτο Χρώματος Pantone Color, την παγκόσμια αρχή χρώματος, ανακοίνωσαν τη δημιουργία ενός στάνταρ προσαρμοσμένου χρώματος που θα αντιπροσωπεύει και θα τιμά το διεθνές είδωλο, τον Prince.

Η (φυσική) μοβ απόχρωση, που αντιπροσωπεύεται από το «Love Symbol #2», άντλησε έμπνευση από το ειδικά σχεδιασμένο Yamaha πιάνο του καλλιτέχνη, με το οποίο επρόκειτο αρχικά να περιοδεύσει, προτού πεθάνει αδόκητα σε ηλικία 57 ετών. Η εν λόγω απόχρωση είναι ένα αφιέρωμα στο ανεξίτηλο σημάδι του Prince στη μουσική, στην τέχνη, στη μόδα και στον πολιτισμό.

Prince - Yamaha - purple piano - Hit Channel
Το ειδικά κατασκευασμένο Yamaha πιάνο του Prince.

Η σύνδεση του Prince με το μοβ χρώμα άρχισε το 1984 με την κυκλοφορία της ταινίας «Purple Rain», μαζί με το βραβευμένο με βραβείο Oscar soundtrack του έργου, όπου περιεχόταν το ομότιτλο τραγούδι. Ενώ το φάσμα του μοβ χρώματος θα εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σε απόδοση σεβασμού στον «The Purple One», το «Love Symbol #2» θα είναι το επίσημο χρώμα σε όλη την επωνυμία που άφησε παρακαταθήκη.

«Το μοβ χρώμα ήταν συνώνυμο του ποιος ήταν ο Ρrince και θα είναι για πάντα. Αυτός είναι ένας απίστευτος τρόπος για την κληρονομιά του να ζει για πάντα», δήλωσε ο Troy Carter, Σύμβουλος Ψυχαγωγίας της περιουσίας του Αμερικανού καλλιτέχνη.

Ο Prince είχε αμφισβητήσει τους πολιτιστικούς κανόνες μέσω τόσο της πασίγνωστης μουσικής του όσο και του προσωπικού στιλ του. Εκτός από το βραβείο Όσκαρ, το «Purple Rain» κέρδισε επτά βραβεία Grammy και μία Χρυσή Σφαίρα. Αμφότερα το «Purple Rain» και το «1999» απέκτησαν μία θέση στο «Hall of Fame» των Grammy και ο Αμερικανός καλλιτέχνης εισήχθη στο «Rock and Roll Hall of Fame» το 2004, την πρώτη χρονιά που ήταν δυνατό να επιλεχθεί.

Η Laurie Pressman, Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Χρώματος Pantone, σχολίασε:

«Είναι τιμή μας να έχουμε δουλέψει στην ανάπτυξη του «Love Symbol #2», μίας ξεχωριστής νέας μοβ απόχρωσης που δημιουργήθηκε στη μνήμη του Prince, του «The Purple One». Το «Love Symbol #2» είναι εμβληματικό του ξεχωριστού στιλ του Ρrince, ενός μουσικού ειδώλου γνωστού για την καλλιτεχνική του λαμπρότητα. Έχοντας συνδεθεί επί μακρόν με τη μοβ οικογένεια, το «Love Symbol #2″ επιτρέπει στη μοναδική μοβ απόχρωση του Prince να επαναλαμβάνεται με συνέπεια και να διατηρεί την ίδια εμβληματική κατάσταση.»

Οι διαχειριστές της περιουσίας του Prince βρίσκονται σε συνομιλίες με διάφορους συνεργάτες για τη σύμπραξη σε προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουν την προσαρμοσμένη απόχρωση.

Prince - Pantone - Love Symbol #2 - Hit Channel

Δείτε επίσης:
Τα video του Prince είναι πλέον διαθέσιμα στο YouTube

Prince - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας