Πως θα μειώσεις την όψη των πόρων με το μακιγιάζ σου;

-

Πως θα μειώσεις την όψη των πόρων με το μακιγιάζ σου; 1

Πολλές γυναίκες έχουν αρκετά ορατή την όψη των πόρων του δέρματος στο πρόσωπο τους. Κυρίως το συναντάμε σε λιπαρά δέρματα ή δέρματα με ακμή που έχουν πιο διευρυμένους ή διεσταλμένους πόρους, χωρίς αυτό βέβαια να είναι η εξαίρεση.

Οι περιοχές του προσώπου που συνήθως είναι πιο ορατοί οι πόροι είναι η μύτη, τα μήλα, το πηγούνι αλλά και το κέντρο του μετώπου.

Είναι πολύ σημαντικό να μην πιέζουμε τους πόρους στο δέρμα μας, γιατί μπορεί να προκαλέσουμε μόνιμη διαστολή, με αποτέλεσμα να φαίνονται ακόμη μεγαλύτεροι ή να μολύνουμε την περιοχή με βακτήρια  που θα εισέλθουν μέσω των πόρων στο δέρμα μας.

Μια καλή ρουτίνα σωστού πλυσίματος, peeling, τονωτικής λοσιόν, μάσκας και ενυδατικής κρέμας είναι απαραίτητη για την φροντίδα και την φρέσκια όψη του πριν την τοποθέτηση του make up.

 

Ποιά είναι τα “εργαλεία” που χρειαζόμαστε για να μειώσουμε ορατά την όψη των πόρων μας;

 

1. Primer (for pore filling)

Πως θα μειώσεις την όψη των πόρων με το μακιγιάζ σου; 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο primer και έχει την ιδιότητα να μειώνει αρκετά την όψη των πόρων, ρυθμίζει την λιπαρότητα ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζει την επιδερμίδα, σαν μια καλή βάση για το makeup (foundation) που θα ακολουθήσει.

 

2. Το κατάλληλο foundation:

Επιλέγουμε ένα υγρό makeup με μη λιπαρή σύνθεση, ειδικό για δέρματα μεικτά ή λιπαρά (oil free ή oil controlling foundations). Επίσης πολύ καλό αποτέλεσμα μπορούν να σου προσφέρουν τα cream to powder foundation για μια πιο ενισχυμένη κάλυψή ή για πιο ελαφριά κάλυψη τα mineral foundation. Δείτε εδώ τα είδη των makeup (foundation).

Αναλυτικά τα είδη των mineral foundation εδώ.

 

3. Το κατάλληλο πινέλο:

Πως θα μειώσεις την όψη των πόρων με το μακιγιάζ σου; 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα πινέλα τύπου (flat) Kabuki, θα σε διευκολύνουν να απλώσεις πολύ καλά και τα 3 είδη foundation που άνεφερα παραπάνω, καλύπτοντας σωστά τα σημεία που πρέπει, δίνοντας σου ταυτόχρονα ένα αέρινο αποτέλεσμα.

 

 

4. Η σταθεροποίηση με πούδρα:

Πως θα μειώσεις την όψη των πόρων με το μακιγιάζ σου; 4

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιλέγουμε μια πούδρα διάφανη σε μορφή σκόνης ή ακόμη και mineral και την τοποθετούμε για να σταθεροποιήσουμε το makeup μας κατά προτίμηση με την βοήθεια του πινέλου της πούδρας.

 

 

Διαδικασία προετοιμασίας και τοποθέτησης του makeup (foundation):

1.  Αφού καθαρίσουμε καλά το δέρμα μας με σαπούνι προσώπου, ξεπλένουμε με ελαφρά κρύο νερό για να συσφίξουμε τους πόρους του δέρματος.

2. Χρησιμοποιούμε ειδική τονωτική λοσιόν για λιπαρά δέρματα (τοποθετώντας τη σε ένα δίσκο ντεμακιγιάζ, ταμπονάροντας το πρόσωπο) που προσφέρει άμεση τόνωση της επιδερμίδας και συσφίγγει ελαφρά τους πόρους. Κατόπιν τοποθετούμε μια κρέμα ημέρας. Τη χρειαζόμαστε γιατί είναι ταχείας απορροφήσεως με μη λιπαρά συστατικά.

3. Οταν αποφασίσουμε να προχωρήσουμε με το μακιγιάζ μας, αρχικά απλώνουμε σε μια λεπτή στρώση το primer μας και στη συνέχεια με την βοήθεια του πινέλου Kabuki και με απαλές κυκλικές κινήσεις τοποθετούμε το προϊόν στο πρόσωπο μας. Προσοχή, βάζουμε μικρή ποσότητα στο πινέλο μας και απλώνουμε, δουλεύοντας συνεχώς το πινέλο μας και αυξάνουμε την κάλυψη σταδιακά ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα.

4. Με την βοήθεια του πινέλου της πούδρας ,απλώνουμε το πρόσωπο μας με ημικυκλικές ανοδικές κινήσεις μια μικρή ποσότητα διάφανης πούδρας σε μορφή σκόνης.

Δείτε τώρα το αποτέλεσμα με διαφορά!!!

Πως θα μειώσεις την όψη των πόρων με το μακιγιάζ σου; 5

 

 

 

 

 

 

 

Θέλεις να μάθεις και άλλα μυστικά για θέματα που σε ενδιαφέρουν??… ή χρειάζεσαι και προσωπικές συμβουλές γιατί η κάθε μια από μας είναι ξεχωριστή!

Επικοινώνησε μαζί μου μέσω facebook  ή μέσω e-mail στη διεύθυνση: makeupartistfotini[at] gmail.com. Θα χαρώ επίσης ιδιαίτερα να ακούσω τις δικές σου ιδέες ή προτάσεις για θέματα που σε ενδιαφέρει να δημοσιευτούν!

Written by: Make-up artist Fotini

Αφήστε το σχόλιό σας