Έτσι είναι οι φάκελοι των Όσκαρ
Έτσι είναι οι φάκελοι των Όσκαρ

Κρύβουν τα μεγάλα μυστικά των Οσκαρ και για την κατασκευή τους απαιτούνται 110 εργατοώρες. 24 φάκελοι που θα ανοίξουν επί σκηνής όσοι παρουσιάσουν το κάθε βραβείο, στη 87η απονομή, την Κυριακή.

Ο κόσμος βλέπει μόνο το εξωτερικό του χρυσού φακέλου, αλλά οι παρουσιαστές βλέπουν πολλά περισσότερα από απλά το όνομα του νικητή του κάθε βραβείου καθώς- όπως αντιλαμβάνεται κανείς- ακόμη και αυτή η λεπτομέρεια είναι ιδιαίτερα προσεγμένη στα Οσκαρ.oscar-envelopes1

Από το 2011, ο Μαρκ Φρίντλαντ επιμελείται αυτούς τους ιδιαίτερους φακέλους και η πρώτη… πινελιά που έβαλε ήταν το χρυσό χρώμα.

Για τους 24 φακέλους και τις 121 κάρτες υποψηφιοτήτων ετοιμάζονται τρία διαφορετικά σετ, προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα σε περίπτωση απροόπτου. Για την κατασκευή τους απαιτούνται 110 εργατοώρες.

Ούτε καν η σφραγίδα δεν είναι τυχαία, καθώς φέρει τα αρχικά της PricewaterhouseCoopers, που καταμετρά τις ψήφους. Τους φακέλους και τις κάρτες που περιέχουν τις κρατούν συνήθως οι νικητές. Οσες όμως… περισσέψουν, καταστρέφονται, προκειμένου να μην καταλήξουν να πωλούνται σε διαδικτυακές δημοπρασίες.

oscar-envelopes2 oscar-envelopes3 oscar-envelopes4 oscar-envelopes5 oscar-envelopes6 oscar-envelopes7 oscar-envelopes8 oscar-envelopes9

Αφήστε το σχόλιό σας