Εντυπωσιάζει το line up του Αθηναϊκού φεστιβάλ το οποίο αποτελείται από 51 καλλιτέχνες!

Μόλις χθες οι διοργανωτές του Plisskën Festival ανακοίνωσαν την τελική σύνθεση του φετινού φεστιβάλ, το οποίο θα διεξαχθεί στις 6 και 7 Ιουνίου. Ο αριθμός των καλλιτεχνών που θα «πατήσουν» το stage του είναι εντυπωσιακός, ενώ ανάμεσα τους θα βρίσκονται αρκετοί αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες όπως ο Γάλλος Vitalic και τα Βρετανικά συγκροτήματα Wild Beasts & Mount Kimbie.

Οι headliners είναι γνωστοί στο ελληνικό κοινό καθώς πρόκειται για τους 65daysofstatic, οι οποίοι το 2012 εμφανίστηκαν στο Αn Club, ενώ δεν λείπουν και οι ελληνικές συμμετοχές. Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το line up, εδώ.

Η διοργάνωση θα λάβει χώρα στο κέντρο πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» – Πειραιώς 254, 177 78 Ταύρος (δίπλα από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών) και τα εισιτήρια (διήμερα) διατίθενται πλέον στη τιμή των 50Ε. Μπορείτε να αγοράσετε τα εισιτήρια σας από τα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου και Seven Spots και ηλεκτρονική από τις ιστοσελίδες: Eventbrite | Viva | 123tickets

 

To Plisskën Festival επιστρέφει

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για τις 6 & 7 Ιουνίου του 2014

Εντός ενός δραστήριου 2013, το τέλος του έτους βρίσκει το Plisskën με σημαντικές διακρίσεις στην κατοχή του. Ανάμεσα τους το βραβείο Commended Greener Festival Award 2013 που το κατοχυρώνει ως ενα απο τα πιο “πράσινα” φεστιβάλ παγκοσμίως – διάκριση που απονέμεται πρώτη φορά σε Ελληνική διοργάνωση – , η υποψηφιότητα στις κατηγορίες Best Small και Βest Indoor Festival των European Festival Awards, καθώς και η συμπερίληψή του στη λίστα με τα καλύτερα φεστιβάλ του καλοκαιριού για το 2013 απο το Pitchfork.

Με τις προηγούμενες εκδοχές του Plisskën να περιέχουν ονόματα απ’το ευρύτερο φάσμα της μουσικής όπως τον πρωτοπόρο της Βρετανικής underground techno, Andrew Weatherall μέχρι τους νεο-ψυχεδελικούς Ισλανδούς rockers, Dead Skeletons (οι οποίοι πραγματοποιήσαν τo πρώτο live στην ιστορία τους στο Plisskën 2012) και απο την εκκεντρική περσόνα της electroclash, Peaches, μέχρι την ισoπεδωτική hardcore hip hop των Death Grips, τα stages του Plisskën έχουν φιλοξενήσει πάνω απο 80 καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων: Ebo Taylor, These New Puritans, Girls Names, Michael Rother, XXYYXX, Triggerfinger, The Notwist, Truckfighters, Forest Swords, Alexander Robotnik, King Krule, Brandt Brauer Frick, Shigeto, Kidnap Kid και πολλοί άλλοι. Φέτος, το Plisskën επανέρχεται μ’ενα απ’τα πιο ενδιαφέροντα και δυναμικά line-up της εως τώρα πορείας του.

Αφήστε το σχόλιό σας