Το νέο video των Playmen είναι εδώ και στέλνει ένα μήνυμα ενάντια στο ρατσισμό.

«Έχω ένα όραμα πως μια μέρα αυτό το έθνος θα υψώσει και θα ζήσει την αληθινή σημασία του πιστεύω του: ¨Θεωρούμε αυτές τις αλήθειες αυταπόδεικτες: ότι όλοι οι άνθρωποι γεννήθηκαν ίσοι.»

Αυτά τα λόγια από την ιστορική ομιλία του Martin Luther King για τα ανθρώπινα δικαιώματα το Μάρτιο του 1963 στην Ουάσιγκτον ενέπνευσαν τους Playmen , Mindblow και τους Locomodo να δημιουργήσουν το επικό «Chimbo».

Στην σημερινή εποχή , που η ρατσιστική βία είναι ξανά ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ανθρωπότητας ,από την Αμερική μέχρι και τη χώρα μας αυτά τα λόγια αφήνουν ακόμα την ηχώ τους ζωντανή στα αυτιά μας .

Στο Video Clip που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Παπαδάκος γίνονται σαφείς αναφορές στο κίνημα των Black Panthers που μάχονταν για την ίση μεταχείριση των αφροαμερικάνων από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1980 .

Στο πρόσωπο ενός ζαλισμένου χορευτή, συμβολίζεται μια ολόκληρη ιδεολογία, μια ολόκληρη γενιά αλλά και μια μεγάλη αλήθεια. Οι στίχοι του «Chimbo», καλούν τον πρωταγωνιστή του βίντεο κλιπ να μαζέψει τις δυνάμεις του, να σηκωθεί ψηλά και να αναταθεί απέναντι στις προσπάθειες για υποδούλωση.

Αφήστε το σχόλιό σας