Εκρηκτικοί στο Super Bowl αλλά ο Flea βάραγε  αέρα…

Οι Red Hot Chili Peppers ενώθηκαν με τον Bruno Mars on-stage για το show στο ημίχρονο του Super Bowl και ρόκαραν, αλλά ροκαράν στ’ αλήθεια;

Μερικοί πιο προσεκτικοί χρήστες στο internet παρατήρησαν στις φωτογραφίες από το event πως τα όργανα των Peppers δεν ήταν συνδεδεμένα. Οι διάφορες θεωρίες συνωμοσίας αμέσως ξεκίνησαν: Μήπως έκαναν αυτό που πολλοί fans θεωρούν αδιανόητο; Μια προ-ηχογραφημένη εμφάνιση; Ή όντως έπαιζαν ζωντανά, αλλά ασύρματα;

Bruno Mars και Red Hot Chili Peppers ρόκαραν στο Super Bowl #video

Ο μπασίστας των RHCP , Flea,  δημοσίευσε μια 700 λέξεων ανοιχτή επιστολή στην ιστοσελίδα της μπάντας, την Τρίτη εξηγώντας την κατάσταση.

Το μήνυμά του ήταν απλό. Το NFL απλά δεν θα τους επέτρεπε να παίξουν ζωντανά. Παίζοντας ένα προ-ηχογραφημένο κομμάτι το συγκρότημα έσπασε ένα από τους βασικούς κανόνες του, αλλά η ευκαιρία να παίξεις ένα Super Bowl είναι μόνο μια και δεν την αφήνεις να πάει χαμένη. Τα φωνητικά του Anthony Keidis ήταν live αλλά οι ήχοι από το μπάσο τη κιθάρα και τα drums ήταν playback.

Διαβάστε τη δήλωση του Flea
Δεν υπήρχε κανένα περιθώριο για επιχειρηματολογία για το θέμα αυτό, η NFL δεν θέλει να διακινδυνεύσει το show της να είναι κακότεχνο με περιόδους κακού ήχου. Με αυτό δεδομένο σκεφτήκαμε πολύ προτού συμφωνήσουμε να το κάνουμε, και εκτός από τη πολλή και μακρά συζήτηση μεταξύ μας, μίλησα με πολλούς φίλους μουσικός για τους οποίους έχω το μέγιστο σεβασμό, και όλοι είπαν ότι θα το έκαναν, αν τους είχε ζητηθεί, ήταν ένα τρελό άγριο πράγμα που πρέπει να κάνουμε, τι στο διάολο. Συν, εμείς οι RHCP όλοι μας αγαπούν το ποδόσφαιρο πάρα πολύ και αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόφασή μας .Αποφασίσαμε ότι, με τον Anthony τραγουδάει ζωντανά, θα μπορούσε να φέρει ακόμα το πνεύμα και την ελευθερία του τι κάνουμε στην performance, και φυσικά παίξαμε κάθε νότα στην ηχογράφηση ειδικά για τη συναυλία. Γνώρισα και μίλησα με τον Bruno που είναι ένας ωραίος τύπος, ένας πραγματικά ταλαντούχος μουσικός, και δουλέψαμε σε κάτι που έμοιαζε ότι θα ήταν διασκεδαστικό.

Αυτά ήταν τα λόγια του Flea, όμως μάθαμε πως τα φωνητικά και το άνοιγμα του show με το solo στα drums του Bruno Mars ήταν 100% live, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν η υπόλοιπη μπάντα του έπαιξε ζωντανά ή όχι. Τα Όργανά τους, σε αντίθεση με των Red Hot Chili Peppers, φάνηκε να ήταν συνδεδεμένα.

Αφήστε το σχόλιό σας