Οι συγκλονιστικές εικόνες από το ανθρώπινο δράμα των προσφύγων στο ταξίδι από την Ελλάδα προς τη Γερμανία οπτικοποιούν το νέο τραγούδι της PJ Harvey.

Η PJ Harvey και ο Αιγύπτιος τραγουδιστής Ramy Essam συμμαχούν ώστε να γράψουν και να ηχογραφήσουν το «The Camp» (μτφρ. «Το Στρατόπεδο»), ένα τραγούδι με το οποίο ευελπιστούν να αυξήσουν την επίγνωση και την τόσο αναγκαία υποστήριξη για την υγεία και την εκπαιδευτική ευημερία των εκτοπισμένων παιδιών στο Bekaa Valley του Λιβάνου.

Η PJ Harvey και ο Ramy Essam ηχογράφησαν το τραγούδι στο Μπρίστολ της Μεγάλης Βρετανίας μαζί με το χρόνιο συνεργάτη της πρώτης, τον John Parish. Οι καλλιτέχνες θα δωρίσουν όλα τα καθαρά έσοδα από το «The Camp» στο «Beyond Association» του Bekaa Valley, έναν εθνικό μη κυβερνητικό λιβανέζικο οργανισμό.

Συζητώντας πώς προέκυψε η ιδέα, η PJ Harvey εξηγεί πώς ήξερε ενστικτωδώς ότι ήθελε να συνεργαστεί με τον Essam:

«Ξεκίνησα να βάζω μερικές ιδέες στο χαρτί και έστειλα πρόχειρα demo από δύο ή τρία τραγούδια στις πρώιμες μορφές τους», ανακαλεί. Ένα από αυτά τα τραγούδια θα γινόταν αμέσως το «The Camp».

PJ Harvey & Rammy Essam - The Camp (Lesvos - Greece - Refugees) - Hit Channel

Κουβεντιάζοντας για το κεντρικό θέμα του τραγουδιού, ο Ramy Essam μιλά για τις εμπειρίες του κατά τη διάρκεια της επανάστασης στους δρόμους της Αιγύπτου: «Ήρθα αντιμέτωπος με μάχες, ξυλοδαρμούς, βασανιστήριο και των απώλεια φίλων», εξηγεί. Ενώ η πάλη του Essam συνεχίζεται, στέκεται με χαρά στη μοναδική ευκαιρία να δουλέψει με την PJ Harvey:

«Ήταν τιμή να δουλέψω μαζί της. Το βρήκα τόσο εμπνευστικό. Μου έδωσε μία ευκαιρία να ζήσω το όνειρό μου για λίγο. Είναι ένα ταπεινό άτομο και ο τύπος του αληθινού καλλιτέχνη που θα μπορούσα μόνο να ονειρευτώ ότι θα συναντήσω ποτέ και τώρα τραγουδώ μαζί της γι’ αυτό το σημαντικό σκοπό, για την ανθρωπότητα.»

Ο φωτορεπόρτερ Giles Duley, του οποίου οι φωτογραφίες κοσμούν το επίσημο video clip συλλογίζεται: «Νόμιζα ότι τα είχα δει όλα, αλλά μπορώ ειλικρινά να πω ότι ποτέ δεν έχω υπάρξει τόσο συγκλονισμένος από το ανθρώπινο δράμα που παρακολούθησα να ξεδιπλώνεται σε εκείνες τις παραλίες. Η τεράστια κλίμακά του ήταν δύσκολο να κατανοηθεί. Είναι εκείνες οι εικόνες από τις παραλίες και το ταξίδι των προσφύγων από την Ελλάδα στη Γερμανία που χρησιμοποιήσαμε στο video του “The Camp”.»

 

Αφήστε το σχόλιό σας