Νομικές περιπέτειες για την Taylor Swift! Την ίδια στιγμή που την κατηγορούν πως αντέγραψε τους στίχους του «Shake It Off», εκκρεμούν και άλλες υποθέσεις.

Ο Jesse Graham, τραγουδιστής της R&B σκηνής, άσκησε εναντίον της Taylor Swift δικαστική αγωγή που αξιώνει 42 εκ. δολάρια (περ. 38,15 εκ. €) υποστηρίζοντας ότι το global hit «Shake It Off» έχει αντιγράψει τους στίχους ενός από τα τραγούδια του!

Το ρεφρέν του «Shake It Off» (2014) δανείστηκε τους στίχους από το δικό του κομμάτι «Haters Gone Hate» το οποίο κυκλοφόρησε το 2013, θεωρεί ο πενηντάχρονος J. Graham.

Ο ίδιος αρχικά αιτούνταν την αποκατάσταση του ονόματός του ως δημιουργού, δηλαδή να συμπεριληφθεί στις υπογραφές του τραγουδιού και να βγάλει μία… selfie με την Αμερικανίδα star. Η χρηματική αποζημίωση όμως της τάξεως των 38 εκ. € μόνο ευκαταφρόνητη δε μπορεί να θεωρηθεί (Αν και η T. Swift βγάζει σχεδόν 1εκ. την ημέρα!). Οι συνεργάτες της Taylor Swift απέρριψαν τις απαιτήσεις του.

Ακούστε και συγκρίνετε τα δύο τραγούδια στο τέλος του άρθρου!

«Εάν δεν έγραφα το “Haters Gone Hate” δε θα υπήρχε τώρα τραγούδι που θα ονομαζόταν “Shake It Off”», ανέφερε ο Jesse Graham στη New York Daily News.

Οι νομικές περιπέτειες για την Taylor Swift συνεχίζονται!

Εν τω μεταξύ, η Taylor Swift κατέθεσε απαντητική αγωγή ενάντια στον πρώην ραδιοφωνικό παραγωγό David Muller. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο DJ κίνησε τις διαδικασίες αγωγής δηλώνοντας ότι κατηγορήθηκε ψευδώς πως «σήκωσε τη φούστα της τραγουδίστριας και την άγγιξε με τα χέρια του».

Το περιστατικό συνέβη στις 2 Ιουνίου 2013 στο Denver κατά τη διάρκεια εμφάνισης της Taylor Swift σε γήπεδο της πόλης. Η καταγγελία είχε ως συνέπεια ο D. Muller να απολυθεί από το ραδιοφωνικό σταθμό στον οποίο εργαζόταν.

Ο τελευταίος αρνήθηκε κάθε κατηγορία στηρίζοντας πως το πρόσωπό του έχει συγχυθεί με τρίτο άτομο. Παρ’ όλα αυτά, η T. Swift αναφέρει ότι της έχουν δοθεί τα αποδεικτικά στοιχεία του παραπτώματος ζητώντας την πραγματοποίηση δίκης.

Η Taylor Swift, πάντως, θα δωρίσει τη διεκδικούμενη αποζημίωση από τον David Muller σε «ιδρύματα που προστατεύουν τις γυναίκες από παρόμοιες πράξης σεξουαλικής προσβολής και έλλειψης σεβασμού του ατόμου».

Μη ξεχάσετε να ακούσετε και να συγκρίνετε τους στίχους του «Shake It Off» με αυτούς του «Haters Gone Hate»:

«Cause the players gonna play, play, play, play, play
And the haters gonna hate, hate, hate, hate, hate»

 

Αφήστε το σχόλιό σας