Ο ντράμερ των Pink Floyd είναι υπέρ της επανένωσης και ανακήρυξε τον εαυτό του έτοιμο ανά πάσα στιγμή για να ξεκινήσει από την αρχή. Λέτε να έχουμε reunion;

Θα ήταν ωραίο αν ήταν όντως αλήθεια, ακόμη και χωρίς τα δύο αρχικά μέλη, Syd Barrett και Richard Wright: η τελική επανένωση των Pink Floyd μαζί με ένα νέο δίσκο και μια εορταστική περιοδεία.

Η αλήθεια είναι πως οι fan αναμένουν χρόνια για κάτι τέτοιο -το αναμέναμε το 2012 στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών του Λονδίνου- και μια χαμηλή αν και απίθανη φωνή  ελπίδας δόθηκε από τον Nick Mason, ντράμερ των Pink Floyd, ο οποίος κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που πραγματοποιήθηκε στο NME, μίλησε για την πραγματική δυνατότητα μιας επιστροφής μαζί με τους υπόλοιπους εν ζωή Pink Floyd.

Θα το έκανα, είμαι έτοιμος. Έχω τις βαλίτσες έτοιμες, έχω τα πράγματα των ντραμς, μια βαλίτσα και το beauty case έτοιμα στην πόρτα για κάθε πιθανή κλήση που θα ‘ρθει. Αλλά δεν κάθομαι εκεί να περιμένω. Ο Roger είναι χαρούμενος με το show του (The Wall) και δεν νομίζω ότι ο David θέλει πραγματικά να το κάνει: να ασχοληθεί με το όλο ζήτημα των εργασιών, το τεράστιο μέγεθος του έργου. Νομίζω ότι τον David ενδιαφέρει περισσότερο να κάνει τα πράγματα μόνος του.

Ναι αυτό σβήνει τον ενθουσιασμό μας, αλλά η δυνατότητα της επανένωσης παρόμοια με εκείνη που συνέβησαν το 2005 για το Live 8 και το 2011 και με τον Roger Waters για το The Wall Show στην O2 Arena του Λονδίνου , μόνο για μια νύχτα κάθε λίγο και λιγάκι;

Είναι απίθανο αλλά όχι αδύνατο, ακόμη και στην περίπτωση που υπάρχει ένας καλός λόγος, όπως ήταν το Live Aid.

Pink Floyd 2005 Live 8
Pink Floyd 2005 Live 8

Σχετικά με την πιθανή επανένωση, οι δυσκολίες θα ήταν επίσης συνυφασμένες με την διαθεσιμότητα του Roger Waters, ο οποίος μόλις τελειώσει το The Wall Live Tour και γιόρτασε τα 70 του χρόνια, να ξεκινήσει σε μια τεράστια επιχείρηση σαν μια περιοδεία των Pink Floyd αρχίζοντας σχεδόν από το μηδέν, ενώ ο κιθαρίστας της μπάντας έχει σίγουρα εξομαλύνονται τις διαφωνίες με τα υπόλοιπα μέλη, δηλώνοντας ότι μετάνιωσε για τα αρχαίες νομικές ενέργειες και αποδέχθηκε την απελευθέρωσης του καταλόγου του γκρουπ στο Spotify συνέβη φέτος το καλοκαίρι, παρά την επιφυλακτικότητα στην έκδοση σε stream των τραγουδιών των Pink Floyd.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το NME, Nick Mason, σχολίασε σχετικά με την  απόφαση των Pink Floyd να δώσουν τη μουσική τους στο Spotify.

Δεν μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω. Θέλουμε οι άνθρωποι να ακούσουν τους δίσκους μας στο σύνολό τους, αλλά θα πρέπει επίσης να αποδεχθούμε την πιθανότητα ότι το online stream είναι πιθανώς ο δρόμος που πρέπει να διανύσουμε. Είναι το μέλλον.

Αφήστε το σχόλιό σας