Και επίσημα είναι πίσω για μια τελευταία φορά.

Μετά από δύο δεκαετίες οι Pink Floyd την Δευτέρα κυκλοφόρησαν το νέο τους instrumental άλμπουμ «Τhe Endless River» και ένα σουρεαλιστικό μουσικό βίντεο για το κομμάτι «Louder Than Words».

Το «Louder Than Words» είναι το μόνο τραγούδι του άλμπουμ που έχει στίχους, γραμμένο από τη Polly Samson, σύζυγος του κιθαρίστας David Gilmour και από ό,τι διαβάζουμε θα είναι και το τελευταίο κομμάτι του συγκροτήματος.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον David Gilmour το «Τhe Endless River» θα ρίξει την αυλαία για τους Pink Floyd αφού: «Όσα αξίζουν, είναι εκεί μέσα. Το να προσπαθήσουμε να το επαναλάβουμε θα σημαίνει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε υλικό που ήταν καλό, αλλά κατώτερο σε ποιότητα. Αυτό για μένα δεν είναι αρκετό».

Το βίντεο αρχίζει με ένα νεαρό άνδρα να κωπηλατεί τη βάρκα του μέσα από ένα ποτάμι σύννεφα πριν από τη μετάβαση στο στούντιο. Το βασικό μέρος των γυρισμάτων έγινε στα σύνορα μεταξύ Καζακστάν και Ουζμπεκιστάν, κοντά στην λίμνη Αράλη και η σκηνοθεσία ανήκει στον Po Powell.

Το «Endless River» είναι το πρώτο του συγκροτήματος από το 1994, και βασίζεται στις ηχογραφήσεις που έγιναν για το Division Bell το 1993.

Αφήστε το σχόλιό σας