Την αντίδραση του Pharrell προκάλεσε ο Donald Trump.

Ο Pharrell Williams έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Donald Trump, επειδή ακούστηκε το τραγούδι του «Happy» σε προεκλογική συγκέντρωση του Προέδρου των ΗΠΑ, που πραγματοποιήθηκε λίγες μόνο ώρες μετά την αιματηρή επίθεση σε συναγωγή στο Πίτσμπουργκ, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου.

«Την ημέρα τής μαζικής δολοφονίας 11 ανθρώπων από τα χέρια ενός διαταραγμένου εθνικιστή επιλέξατε το τραγούδι “Happy” για να ακουστεί σε πολιτική εκδήλωση στην Ιντιάνα» γράφει στην επιστολή ο δικηγόρος του Pharrell, ο Howard King, σύμφωνα με το «The Hollywood Reporter».

«Δεν υπήρχε τίποτα “ευτυχές” στην τραγωδία που προκλήθηκε στη χώρα μας το Σάββατο και δε δόθηκε άδεια για τη χρήση αυτού του τραγουδιού για το σκοπό αυτό», τονίζεται στην επιστολή.

«Ο Pharrell δε σας έχει παραχωρήσει άδεια για δημόσια μετάδοση της μουσικής του», σημειώνεται στην επιστολή του δικηγόρου του τραγουδιστή, τραγουδοποιού, ηθοποιού και παραγωγού.

«Ο Donald Trump δεν έχει άδεια να χρησιμοποιεί το τραγούδι κι αν αυτό συνεχιστεί θα είναι παραβίαση των νόμων περί πνευματικών δικαιωμάτων», ανέφερε ο Howard King.

Παρά την τραγωδία στο Πίτσμπουργκ, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αποφάσισε να μην ακυρώσει την προεκλογική συγκέντρωση στην Ιντιάνα αργότερα εκείνη την ημέρα στη διάρκεια της οποίας ακούστηκε και η επιτυχία του αστέρα της R&B.

Στον Donald Trump ασκήθηκε κριτική, επειδή στη διάρκεια της ομιλίας του αστειεύτηκε, είπε ότι παραλίγο να ακυρώσει την εκδήλωση επειδή «τα μαλλιά του ήταν χάλια».

Ωστόσο καταδίκασε σθεναρά την επίθεση, κάνοντας λόγο για «αντισημιτική πράξη» και προσθέτοντας: «Απλά δε φαίνεται να μαθαίνουμε από το παρελθόν.»

 

Αφήστε το σχόλιό σας