Εάν υπάρχει ένας που του ανήκει δικαιωματικά ο τίτλος του hitmaker, αυτός είναι αναμφίβολα ο Pharrell Williams.

Ο Pharrell Williams έκλεισε το 44ο έτος της ηλικίας του στις 5 Απριλίου, έχοντας ένα «βαρύ» βιογραφικό ως παραγωγός και τραγουδοποιός, αλλά και σημαντικές επιτυχίες ως τραγουδιστής.

Κατά μήκος της καριέρας του, που ξεκίνησε από το 1992, έχει κερδίσει δέκα βραβεία Grammy και έχει προταθεί δύο φορές για βραβείο Όσκαρ, κατακτώντας ένα χρυσό αγαλματίδιο.

Συναντήθηκε με τον Chad Hugo σε μία καλοκαιρινή κατασκήνωση για μαθητές της έβδομης τάξης και στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ίδρυσαν μαζί με τους φίλους τους Shay Haley και Mike Etheridge το τετραμελές R&B γκρουπ των The Neptunes.

Αν και σήμερα το σχήμα έχει μείνει όπως ξεκίνησε, με τον Pharrell και τον Hugo, οι The Neptunes θεωρούνται από τους πιο επιτυχημένους παραγωγούς στην ιστορία της μουσικής. Μέτρησαν 24 επιτυχίες που έφτασαν στο Top 10 του «Billboard Hot 100» στα τέλη των ‘90s – αρχές των ‘00s. Το 2009, το «Billboard» τους κατέταξε στην πρώτη θέση της λίστας με τους κορυφαίους δέκα παραγωγούς της δεκαετίας.

Παράλληλα με τους The Neptunes, ο Pharrell Williams, ο Chad Hugo και ο Shay Haley δημιούργησαν τους N.E.R.D (No-one Ever Really Dies), οι οποίοι επανεμφανίστηκαν φέτος στη δισκογραφία μετά από εφτά χρόνια.

Ο Pharrell Williams έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους αστέρες και έχει συνυπογράψει κορυφαίες επιτυχίες σε ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών.

Παρακάτω, ακολουθούν δέκα χαρακτηριστικές επιτυχίες που δε γνώριζες ότι έχει βάλει τη σφραγίδα του:

«Havana» – Camila Cabello (2017)

«Alright» – Kendrick Lamar (2015)

«Get Lucky» – Daft Punk ft. Pharrell (2013)

«Gotta Have It» – Jay-Z & Kanye West (2011)

«Stir Fry» – Migos (2017)

«Blow» – Beyoncé (2013)

«Like I Love You» – Justin Timberlake (2002)

«4×4» – Miley Cyrus (2013)

«Drop It Like It’s Hot» – Snoop Dog (2004)

«Hollback Girl» – Gwen Stefani (2005)

 

Αφήστε το σχόλιό σας