Ένα ενδοσκοπικό και συναισθηματικά προκλητικό, καλλιτεχνικό μανιφέστο χρωματίζει ο Πέτρος Κλαμπάνης με το νέο δίσκο «Chroma».

Ο μπασίστας και συνθέτης, Πέτρος Κλαμπάνης, είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό κοινό. Κάθε εμφάνισή του αποτελεί γεγονός και διαφέρει.

Το νέο του άλμπουμ, «Chroma», ξεδιπλώνει μια ζωντανή παλέτα χρωμάτων εμπνευσμένη από τις μέχρι τώρα ποικίλες εμπειρίες του στο μουσικό ταξίδι της ζωής του, που απαρτίζεται από μεσογειακούς και βαλκανικούς παραδοσιακούς ήχους, «κλασικούς χρωματισμούς» από τις σπουδές του στην Αθήνα, το Άμστερνταμ και τη Νέα Υόρκη, αλλά και πινελιές από την ποικιλόμορφη τζαζ σκηνή της Νέας Υόρκης.

Στο «Chroma», το τρίτο του άλμπουμ σαν leader και το ντεμπούτο του στην δισκογραφική εταιρεία Motéma Music New York, ο Πέτρος Κλαμπάνης εξερευνά τα χρώματα του ανθρώπινου χαρακτήρα, μια παρότρυνση που προκάλεσαν παγκόσμια γεγονότα αλλά και οι προσωπικές του εμπειρίες.

Το «Chroma» πραγματεύεται ένα ολόκληρο φάσμα ηχητικών χρωμάτων, με στόχο να χρωματίσει ένα ενδοσκοπικό και συναισθηματικά προκλητικό, καλλιτεχνικό μανιφέστο. Το «Chroma» αποτελεί το πρώτο του project με μεγάλο μουσικό σύνολο.

Σε αυτό «αναμειγνύονται» οι ζωηρές αποχρώσεις του τζαζ κουιντέτου του συνθέτη (πιάνο, μπάσο, ντραμς, κιθάρα και κρουστά) και συμπληρώνονται ιδανικά από τα πλούσια -κλασικά ενορχηστρωμένα- έγχορδα. Το αποτέλεσμα είναι μια σχεδόν συμφωνική δουλειά μοντέρνας jazz.

Κυκλοφορεί στην Ελλάδα και στην Κύπρο από τη Minos EMI / Universal.

Οι τίτλοι των τραγουδιών

01. Chroma
02. Tough Decisions (Are Always Dark Green)
03. Little Blue Sun
04. Cosmic Patience Intro
05. Cosmic Patience
06. Shadows
07. Shades Of Magenta

 

Αφήστε το σχόλιό σας