Δώδεκα φρέσκιες, γεμάτες συναισθήματα, μουσικές ιστορίες θα παρουσιάσει ο Πέτρος Κλαμπάνης στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής.

Ο Πέτρος Κλαμπάνης μας προσκαλεί την Πέμπτη 14 Ιουλίου στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για να μας διηγηθεί «12 μουσικές ιστορίες».

Μαζί με τον Σταύρο Λάντσια στο πιάνο και ένα κλασικό κουρτέτο εγχόρδων, ο Πέτρος Κλαμπάνης θα παρουσιάσει πρωτότυπες συνθέσεις από την προσωπική του δισκογραφία, ενώ θα υποδεχθεί επί σκηνής τρεις ξεχωριστούς καλεσμένους.

Οι Τακίμ, ο Κώστας Παυλίδης και η Αρετή Κετιμέ ερμηνεύουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, ελληνικές παραδοσιακές και μη μελωδίες, εκλεκτά ενορχηστρωμένες από τον Πέτρο Κλαμπάνη.

Μετά την ενθουσιώδη παρουσίαση του πρόσφατου άλμπουμ του, «Chroma», στον ιδιαίτερο χώρο του Παλαιού Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο Πέτρος Κλαμπάνης επιστρέφει στην Αθήνα με καλοκαιρινή διάθεση και συνεχίζει να ανακαλύπτει νέα μονοπάτια, να δοκιμάζει, να αναμειγνύει και τελικά να δημιουργεί τις δικές του προσωπικές μουσικές ιστορίες.

Οι ζωηρές αποχρώσεις της τζαζ συναντούν τον κλασικό ήχο του κουαρτέτου εγχόρδων και οι δυο μαζί καλωσορίζουν φωνές γνώριμες και αγαπημένες.

Το αποτέλεσμα είναι δώδεκα φρέσκιες, γεμάτες συναισθήματα, ιστορίες.

«Ένας έξοχος μπασίστας και συνθέτης»

Ο Πέτρος Κλαμπάνης, τον οποίο το περιοδικό «JazzTimes» περιέγραψε σαν έναν «έξοχο μπασίστα και συνθέτη», μεγάλωσε στην Ελλάδα, περιστοιχισμένος από την συμβολή της Μεσογειακής και Βαλκανικής μουσικής.

Συνέχισε τις σπουδές του στην κλασική μουσική και τζαζ στην Αθήνα, το Άμστερνταμ και τη Νέα Υόρκη, πριν την καθιέρωσή του ως αναδυόμενου καλλιτέχνη της νεοϋορκεζικης τζαζ σκηνής, όπου έχει εμφανιστεί σε μερικούς από τους πιο φημισμένους τζαζίστες της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Οι τολμηρές συνθέσεις του Κλαμπάνη –δεξιοτεχνικά ενορχηστρωμένες από τον ίδιο– συνδυάζουν αναπάντεχα όλες αυτές τις έντονες επιρροές και δίνoυν έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα στις μουσικές δημιουργίες του.

Ο δίσκος του «Minor Dispute» επιλέχθηκε ανάμεσα στα καλύτερα τζαζ άλμπουμ του 2015 από την Εθνική Δημόσια Ραδιοφωνία των ΗΠΑ (NPR), ενώ η νέα δισκογραφική δουλειά του με τίτλο «Chroma» έχει κερδίσει εξαιρετικές κριτικές σε πολλές χώρες.

Εισιτήρια - Πληροφορίες

Συμπαραγωγή:
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Minos EMI / Universal

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Σταύρος Λάντσιας (πιάνο)
Μιγκέν Σελμάνι, Διονύσης Βερβιτσιώτης (βιολί)
Παναγιώτης Αράπογλου (βιόλα)
Αλέξανδρος Μποτίνης (τσέλο)
Πέτρος Κλαμπάνης (μπάσο, φωνή, ηλεκτρονικά, σύνθεση, ενορχήστρωση)

Guests:
ΤΑΚΙΜ │Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Κώστας Μερετάκης (κρουστά)
Αρετή Κετιμέ (φωνή)
Κώστας Παυλίδης (φωνή)

Τιμές εισιτηρίων:
10 € (προπώληση), 12 € (αγορά την ημέρα της συναυλίας)
Η προπώληση των εισιτηρίων για τις εκδηλώσεις Ιουνίου-Ιουλίου στον Κήπο έχει ήδη αρχίσει.

Για περισσότερες πληροφορίες:
210 72 82 333
www.megaron.gr

Δείτε επίσης: Ο Πέτρος Κλαμπάνης εξερευνά
τα χρώματα του ανθρώπινου χαρακτήρα με το άλμπουμ «Chroma»

Πέτρος Κλαμπάνης - Petros Klampanis - Chroma (album cover) - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας