Ο Ray Thomas έφυγε από τη ζωή ύστερα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο του προστάτη.

Ο μουσικός και τραγουδιστής Ray Thomas, ιδρυτικό μέλος του βρετανικού συγκροτήματος Moody Blues, απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών, λίγους μήνες πριν την πολυαναμενόμενη ένταξή του στο Rock & Roll Hall of Fame, ανακοίνωσε η δισκογραφική εταιρεία του.

Ο φλαουτίστας και τραγουδιστής των Moody Blues απεβίωσε την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου στο σπίτι του, στο Σάρι της Αγγλίας, αναφέρει η ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Cherry Red Records – Esoteric Recordings.

«Είμαστε βαθιά σοκαρισμένοι από τον θάνατό του, θα μας λείψουν η ζεστασιά του, το χιούμορ του, η ευγένειά του», σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Ήταν προνόμιο που τον γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε μαζί του», προστίθεται.

Ο Ray Thomas είχε αποκαλύψει στον προσωπικό του ιστότοπο το 2014 ότι έπασχε από καρκίνο του προστάτη.

Τις ημέρες της δόξας του τις έζησε κυρίως τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, όταν οι δίσκοι της μπάντας Moody Blues γνώριζαν τεράστια επιτυχία, εξερευνώντας νέους δρόμους και αποτελώντας ορόσημο για το είδος που αργότερα οι ειδικοί θα αποκαλούσαν progressive rock.

Ο Ray Thomas είχε επίσης γνωρίσει επιτυχία με τις σόλο δισκογραφικές δουλειές του.

Παρόλο που ο ίδιος έπαιζε πιο συχνά φλάουτο, ήταν ένας πολυοργανίστας που έπαιζε επίσης πίκολο, όμποε, φυσαρμόνικα, σαξόφωνο και στο άλμπουμ «In Search of the Lost Chord» γαλλική κόρνα. Συχνά έπαιζε ταμπουρίνι και επίσης τίναζε μαράκες κατά τη διάρκεια της R&B φάσης του συγκροτήματος.

Ένα από τα πιο πασίγνωστα τραγούδια του με τους Moody Blues ήταν το «Nights In White Satin»:

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη
του Ray Thomas στο Hit Channel

Ray Thomas - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας