Μία ολόκληρη αυτοκρατορία έχτισε ο Craig Mack με το «Flava In Ya Ear», αλλά δεν την απόλαυσε ποτέ.

Ο Craig Mack, ο Αμερικανός ράπερ που είχε εξαπλώσει τη φήμη του με το τραγούδι «Flava In Ya Ear», πέθανε σε ηλικία 46 ετών.

Ο Mack ήταν ένας από τους πρώτους καλλιτέχνες που είχαν υπογράψει με την Bad Boy Records του Puff Daddy (aka Diddy) στις αρχές της δεκαετίας του 1990, χαρίζοντας στην εταιρεία το πρώτο επιτυχημένο ραπ τραγούδι της.

Μετά την επιτυχία του πρωτότυπου «Flava In Ya Ear», το remix του τραγουδιού σύστησε στο ευρύ κοινό των The Notorious B.I.G. και ήταν αφορμή για την πρώτη σόλο εμφάνιση του Busta Rhymes.

Ο παρθενικός δίσκος του Craig Mack έφερε τον τίτλο «Project: Funk Da World» και ανέβηκε έως το Νο21 στο αμερικανικό «Billboard 200» και έως στο Νο6 στην κατάταξη για τα R&B άλμπουμ, ενώ η RIAA πιστοποίησε ως χρυσό.

Έχοντας χωρίσει τους δρόμους του με την Bad Boy Records από το 1995, η δεύτερη και τελευταία δισκογραφική δουλειά του Mack κυκλοφόρησε από τη Street Life το 1997, έχοντας τον τίτλο «Operation: Get Down». Κανένα single δεν κατόρθωσε να φτάσει την επιτυχία του «Flava In Ya Ear» και το άλμπουμ έφτασε έως το Νο46 του «Billboard 200».

Το 2002, ο Craig Mack συμμετείχε στο «I Need A Girl (Part One)» του Puff Daddy. Έπειτα από μερικές προσπάθειες να επιστρέψει σε τροχιά επιτυχίας στις αρχές της δεκαετίας του 2000, υποτίθεται ότι το 2002 ετοίμαζε τον τρίτο δίσκο του που θα κυκλοφορούσε το 2007.

Το 2006 κυκλοφόρησε το single «Mack Tonight» και μετέπειτα ο ράπερ εξαφανίστηκε από το προσκήνιο. Το 2012, ένα βίντεο που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο υποστήριξε ότι έγινε μέλος μίας θρησκευτικής αίρεσης, εκπλήσσοντας την οικογένεια και το κοινό του.

Το «Flava In Ya Ear» θεωρείται στις ημέρες μας ένα κλασικό δείγμα της hip-hop και πρόσφατα, μάλιστα, εμφανίστηκε σε διαφημιστικό σποτ. Ο Mack ήταν ένα σύμβολο της ακμής της Bad Boy Records στις αρχές των 90’s.

Ο θάνατος του Craig Mack επιβεβαιώθηκε από διάφορους MCs, DJs και παραγωγούς που τον γνώριζαν. Πέθανε τη Δευτέρα 12 Μαρτίου από ανακοπή καρδιάς, σε νοσοκομείο κοντά στο σπίτι του, στο Walterboro της Νότιας Καρολίνα.

Αφήστε το σχόλιό σας