Πένθος στον κόσμο της μουσικής, απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών ο Tommy Erdelyi Ramone, ντράμερ και το τελευταίο αρχικό μέλος των ιστορικών Ramones.

Πέθανε σε ηλικία 65 ετών ο Tommy Ramone, ντράμερ και το τελευταίο αρχικό μέλος των ιστορικών Ramones, το πιο διάσημο κουαρτέτο πανκ του κόσμου. Ο Tommy Erdelyi, αυτό είναι το πραγματικό του όνομα, αγωνίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα με τον καρκίνο. Την ανακοίνωση στο Facebook έκανε ο Andy Schwarts, εκδότης του punk περιοδικού New York Rocker. Η είδηση αργότερα επιβεβαιώθηκε από το επίσημο Twitter του συγκροτήματος.

Ο Tommy Ramone ήταν ένας από τους ιδρυτές του γκρουπ και έπαιξε στα τύμπανα στα τρία πρώτα άλμπουμ «Ramones», «Leave Home» και «Rocket to Russia».

Η μπάντα πήρε το όνομα της από τον Paul McCartney που κατά περιόδους αυτοαποκαλείτο Paul Ramon.

Ο Tommy άφησε τους Ramones το 1978 και αντικαταστάθηκε από τον Marc Bell, ή αλλιώς τον Marky Ramone. Τα τελευταία χρόνια συνέχιζε να παίζει μουσική περιστασιακά και έκανε παραγωγή για νέα σχήματα.

Στα 22 χρόνια που οι Ramones ήταν ενεργοί, έδωσαν συνολικά 2.263 συναυλίες. Η τελευταία συναυλία δόθηκε στο Palace του Χόλιγουντ στην Καλιφόρνια στις 6 Αυγούστου 1996.

R.I.P.

Αφήστε το σχόλιό σας