Πέθανε ο Satoru Iwata, πρόεδρος της Nintendo. Έφερε το Wii και το Nintendo DS
Satoru Iwata

Αγαπούσε να παίζει. Ανοίξει τον κόσμο των video games για τον απλό κόσμο

Άσχημη είδηση για τον κόσμο των videogame. Πέθανε σε ηλικία 55 ετών από καρκίνο του χοληδόχου πόρο ο Satoru Iwata, πρόεδρος της Nintendo από το 2002. Και χάρη σ ‘αυτόν κυκλοφόρησαν οι πολύ μεγάλες επιτυχίες όπως το Pokemon, Kirby, Earthbound, The Legend of Zelda, Smash Bros και κονσόλες όπως το Nintendo DS και φυσικά το Wii.

Η μεγαλύτερη διορατικότητα του ήταν να συνειδητοποιήσει ότι ο κόσμος των video games δεν θα πρέπει μόνο να  απευθύνεται σε hardcore gamers, τους σκληροπυρηνικούς gamers που ψάχνουν για τις καλύτερες αποδώσεις και τα πιο ισχυρά μηχανήματα. Ο Iwata έχει συνειδητοποιήσει πως υπήρχε ένας ολόκληρος κόσμος από casual gamers που θέλει να διασκεδάσει με απλό και άμεσο τρόπο και με παιχνίδια για όλους. Και εξ ου η μεγάλη επιτυχία του Wii και των παιχνιδιών που μπορούσαν να παιχτούν από μικρού και μεγάλους, απλά κινώντας το χέρι σου για να παίξεις τένις ή να ρίξεις ένα βέλος.

giphy

Μα πάνω απ ‘όλα ο Iwata ήταν και ένας πολύ καλός παίκτης και προγραμματιστής, κάτι που είναι σπάνιο για έναν πρόεδρο. Ένας πρόεδρος με έντονη παρουσία, κοντά στους εργαζόμενους και με προσοχή στις ανάγκες των παικτών. Ένα πραγματικά μοναδικό άτομο. RIP Satoru Iwata.

iwatawithmariobros

Αφήστε το σχόλιό σας