Στα 68 του νικημένος από τον καρκίνο του πνεύμονα

O Geoff Nicholls, κιμπορντίστας των  Black Sabbath, πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 68 ετών από καρκίνο του πνεύμονα, όπως ανακοίνωσε ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, Tony Iommi, στο Facebook.

«Είμαι πολύ λυπημένος από την είδηση του θανάτου ενός από τους πιο αγαπημένους και κοντινούς μου φίλους, του Geoff Nicholls. Έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα και έχασε τη μάχη το πρωί σήμερα» έγραψε ο Iommi.

Ο Ozzy Osbourne, τραγουδιστής των Black Sabbath, εξέφρασε στο Twitter τη λύπη του για τον θάνατο του «μεγάλου φίλου» του.

Η πρώτη συνεργασία του Nicholls με τους Black Sabbath χρονολογείται στο 1980 στο άλμπουμ «Heaven and Hell», ενώ το 1985 έγινε «επίσημο» μέλος του. Αποχώρησε από το γκρουπ το 1996, μετά την επιστροφή του Osbourne. Πριν γίνει μέλος τους το 1979 έπαιζε με το metal συγκρότημα Quartz.

Black Sabbath

*Βιογραφία

Ο Τζεφ Νίκολς γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας τον Φεβρουάριο του 1948.

Το 1974 έγινε μέλος των Bandy Legs οι οποίοι δύο χρόνια αργότερα μετονομάστηκαν σε Quartz. Το 1976 υπέγραψαν συμβόλαιο με την «Jet Records» και το 1977 κυκλοφόρησαν το ομώνυμο άλμπουμ τους, σε παραγωγή του κιθαρίστα των Black Sabbath, Tony Iommi, ενώ στο δίσκο συμμετείχε ο κιθαρίστας των Queen, Brian May και ο τότε τραγουδιστής των Black Sabbath, Ozzy Osbourne. Το συγκρότημα βρισκόταν συνεχώς σε περιοδεία, παίζοντας στο φεστιβάλ του Ρέντινγκ το 1976 και το 1977.

To 1979, ο Nicholls αποχώρησε για να γίνει δεύτερος κιθαρίστας των Black Sabbath και ανέλαβε το μπάσο για ένα μικρό χρονικό διάστημα κατά το οποίο είχε φύγει ο Geezer Butler. Μετά την επιστροφή του Butler, ο Nicholls ανέλαβε τα πλήκτρα, ως γκεστ μουσικός στο άλμπουμ «Heaven and Hell» και συνέχισε έτσι μέχρι το 1985. Από το «The Seventh Star» του 1986 μέχρι το «Reunion» του 1998 ηχογραφούσε ως βασικό στέλεχος του συγκροτήματος, λαμβάνοντας μέρος και στην συνθετική διαδικασία των τραγουδιών. Ο Geoff Nicholls παρέμεινε επίσημο μέλος των Black Sabbath μέχρι το 2004.

Έχει συμμετάσχει στα άλμπουμ «Back Where I Belong» και «Scream» του παλιού τραγουδιστή των Black Sabbath, Tony Martin, με τον οποίο συνεργάζεται στο συγκρότημα Headless Cross.

Το 2011, επανενώθηκαν οι Quartz, οι οποίοι είχαν διαλυθεί το 1983. Η πρώτη τους συναυλία πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου εκείνης της χρονιάς στο «The Asylum» του Μπέρμιγχαμ, με το συγκρότημα να κυκλοφορεί το ζωντανά ηχογραφημένο «LIVE And Revisited», τον Μάιο του 2013.

*από wikipedia

Αφήστε το σχόλιό σας