Πέθανε, σε ηλικία 74 ετών, ο Paul Kantner, συνιδρυτής και κιθαρίστας του ιστορικού συγκροτήματος του ψυχεδελικού ροκ της δεκαετίας του ’60 Jefferson Airplane

Ο Paul Kantner, συνιδρυτής και κιθαρίστας του ιστορικού συγκροτήματος του ψυχεδελικού ροκ της δεκαετίας του ’60, Jefferson Airplane και ηγέτης των Jefferson Starship, πέθανε σε ηλικία 74 ετών, σύμφωνα με την εφημερίδα San Francisco Chronicle.

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη που ο Paul Kantner είχε παραχωρήσει στο Hit Channel τον Απρίλη του 2014

Ο Paul Kantner που με τους Jefferson Airplane εμφανίστηκε στα τρία διασημότερα rock festivals της δεκαετίας του ’60 σε Αμερικανικό έδαφος– στο Monterey (1967), στο Woodstock (1969) και στο Altamont (1969), πέθανε από τις συνέπειες καρδιακής κρίσης.

Paul Kantner

Με κομμάτια όπως το «Somebody to Love», «White Rabbit» και άλλους ύμνους του κινήματος hippie, το συγκρότημα υπήρξε ένα από τα σύμβολα της αντικουλτούρας του Σαν Φρανσίσκο.

Συνολικά οι Jefferson Starship κυκλοφόρησαν 10 δίσκους (LP’s). Από αυτούς οι 7 είναι ηχογραφημένοι στο studio με πρωτότυπο υλικό, οι 2 είναι ηχογραφήσεις από συναυλίες τους, όπου παίζουν νέα μαζί με παλαιότερα τραγούδια, και άλλος ένας είναι συλλογή με τα καλύτερά τους.

Το 2012 κυκλοφόρησαν το “Tales from The Mothership”, ένα 4πλό live CD. Η τελευταία studio κυκλοφορία τους είναι το “Jefferson’s Tree of Liberty” (2008).

Αφήστε το σχόλιό σας