Ο Joe Jackson έχασε τη μάχη με το θάνατο.

Ο πατριάρχης της οικογένειας Jackson, ο Joe Jackson, άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη 27 Ιουνίου, σε ηλικία 89 ετών.

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας και πατέρας έντεκα παιδιών, μεταξύ των οποίων ο «βασιλιάς της pop» Michael Jackson και η Janet Jackson, τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν, καθώς ο καρκίνος στο πάγκρεας με τον οποίο είχε διαγνωστεί βρισκόταν σε τελικό στάδιο.

Πέρασε τις τελευταίες στιγμές του έχοντας δίπλα του μερικά από τα διάσημα παιδιά του και τα εγγόνια του.

Ο θάνατός του ήρθε δύο μόλις ημέρες μετά από την ένατη επέτειο του θανάτου του Michael Jackson, στις 25 Ιουνίου.

Ο Joseph Walter Jackson γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου 1928 στο Fountain Hill του Αρκάνσας, στις Ηνωμένες Πολιτείες και ήταν το μεγαλύτερο από τα πέντε παιδιά της οικογένειας. Ο πατέρας του ήταν πανεπιστημιακός καθηγητής.

Με τη δική του βοήθεια, τα παιδιά του, Jackie, Tito, Jermaine, Marlon και Michael σχημάτισαν τη δεκαετία του 1960 το περίφημο συγκρότημα The Jackson 5, ενώ άσκησε μεγάλη επιρροή και στην ένδοξη καριέρα του Michael Jackson.

Όταν η Janet ήταν ακόμα 16 ετών, ο Joe Jackson ανέλαβε χρέη μάνατζερ για εκείνη και της εξασφάλισε το πρώτο της δισκογραφικό συμβόλαιο, έχοντας επιπλέον την επιμέλεια του πρώτου άλμπουμ της.

Ωστόσο, η άτακτη προσωπική ζωή του Joe Jackson επισκίασε πολλές τα σπουδαία επαγγελματικά επιτεύγματά του.

Οι φήμες ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση, οδήγησαν την τότε σύζυγό του, Katherine Scruse, να καταθέσει αίτηση διαζυγίου το Μάρτιο του 1973. Τον Αύγουστο του 1974 απέκτησε μία κόρη, την Joh’Vonnie Jackson, με μία γυναίκα που ονομαζόταν Cheryl Terrell.

Η Katherine προσπάθησε να χωρίσει ξανά από τον Joe το 1982, αλλά πείστηκε να σταματήσει τις διαδικασίες όταν ο Joe μετακόμισε στο Λας Βέγκας. Παρόλο που ζούσαν χωριστά, παρέμεναν τυπικά παντρεμένοι.

Το 2004, εισήχθη στο Hall of Fame των Rhytmh & Blues.

 

Αφήστε το σχόλιό σας