Η Αρλέτα έχασε τη μάχη για τη ζωή, έπειτα από πολύμηνη παραμονή στην εντατική.

Την τελευταία πνοή της άφησε η ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Αρλέτα σε ηλικία 72 ετών, ύστερα από μία περίοδο μακρόχρονης νοσηλείας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 3 Μαρτίου 1945 ως Αργυρώ – Νικολέτα Τσάπρα, όπως ήταν το πραγματικό όνομά της και σπούδασε αρχικά ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Ξεκίνησε τη διαδρομή της στο τραγούδι στα μέσα της δεκαετίας του 1960, αποτελώντας μέρος του «νέου κύματος» της ελληνικής μουσικής. Ο πρώτος προσωπικός δίσκος της κυκλοφόρησε το 1966 με το σήμα της Lyra, φέροντας ως τίτλο το όνομά της.

Μερικά από τα χαρακτηριστικότερα τραγούδια που ερμήνευσε κατά μήκος της καριέρας της είναι «Τα Ήσυχα Βράδια» (ή «Το Τραγούδι Της Ερήμου» για πολλούς), «Η Σερένατα», «Μια Φορά Θυμάμαι», «Το Μπαρ Το Ναυάγιο», «Batida de Coco», «Πρωινό Τσιγάρο», «Έρχεται Κρύο», «Τσάι Γιασεμιού» και άλλα.

Στο δισκογραφικό ενεργητικό της έχει καταγράψει συμπράξεις με σπουδαίους συνθέτες του μουσικού στερεώματος, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιάννης Σπανός. Κομβική ήταν η συνεργασία με τον Λάκη Παπαδόπουλο στους δίσκους «Περίπου» (1984) και «Τσάι Γιασεμιού» (1985), που καρποφόρησε αρκετά από τα γνωστότερα τραγούδια της.

Τα προβλήματα υγείας

Η περιπέτεια με την υγεία της ξεκίνησε πριν σχεδόν δέκα χρόνια. Το 2008, λιποθύμησε λίγο πριν την έναρξη μίας προγραμματισμένης συναυλίας στο Βόλο, έχοντας υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία.

Υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, παρέμεινε στην εντατική, ωστόσο κατάφερε να αναρρώσει.

Τους τελευταίους μήνες, η Αρλέτα νοσηλευόταν ξανά στην εντατική, ύστερα από την εκδήλωση εγκεφαλικού επεισοδίου παράλληλα με έμφραγμα.

Μετά από σκληρή μάχη, κατέληξε την Τρίτη 8 Αυγούστου.

 

Αφήστε το σχόλιό σας