HIT CHANNEL ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Γενάρης 2012. Μιλήσαμε με τον frontman των Leaf Hound, Peter French. Οι Leaf Hound ήταν μια επιδραστική late 60s/early 70s hard rock μπάντα, η οποία δυστυχώς δεν είχε την ευκαιρία να μακροημερεύσει. Το πρώτο τους full length “Growers of Mushroom” (1971) είναι ένα super-cult album. Επαναδραστηριοποιήθηκαν με καινούργια σύνθεση την προηγούμενη δεκαετία και κυκλοφόρησαν το 2007 το “Unleashed” CD. Τον Απρίλη θα ξαναπαίξουν στο Roadburn Festival στην Holland. Ο Peter μετά την διάλυση των Leaf Hound στα ‘70s έγινε τραγουδιστής σε σπουδαίες μπάντες σαν τους Atomic Rooster και τους Cactus!

 

Σ’αρέσει που τα τελευταία χρόνια βλέπεις νέους ανθρώπους να απαλαμβάνουν την μουσική των Leaf Hound;

Είναι μεγάλο κοπλιμέντο να βλέπεις ότι αυτή η μουσική την οποία δημιούργησα πριν τόσο καιρό την απολαμβάνει ακόμα η νεότερη γενιά.

 

Ήταν εύκολη η διαδικασία ηχογράφησης του “Unleashed” album; Δοκιμάσατε κάτι στο studio για πρώτη φορά;

Πίστευα ότι το “Unleashed” album θα είναι εξίσου καλό όπως το Classic Rock album “Growers of Mushroom” πράγμα που ήταν αρκετά δύσκολο, αλλά είμαι πολύ ικανοποιημένος με τις εξαιρετικές κριτικές από τον Τύπο όταν κυκλοφόρησε.

 

Είσαι ικανοποιημένος από την αποδοχή που έλαβες για το ‘Unleashed’ από τους οπαδούς και τον Τύπο;

Ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος με τις κριτικές από τα Metal Hammer, Sounds, Classic Rock, κτλ όλες ήταν απολύτως θετικές, το Classic Rock μάλιστα έφτασε στο σημεία να πει ότι είναι ένα από τα καλύτερα Classic Rock albums, και πέθανα από τη χαρά μου όταν το διάβασα αυτό.

 

peter1Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο ‘concept’ πίσω από τους στίχους του ‘Unleashed’;

Η μόνη σύνδεση είναι με το όνομα των Leaf Hound και έγραψα ένα ποίημα που βρίσκεται στο booklet του “Unleashed” album, και η δυνατές, βασισμένες στο riff, συνθέσεις.

 

Το ‘Growers of Mushroom’ είναι ένα μνημειώδες album! Είχατε συνειδητοποιήσει όταν γράφατε εκείνα τα τραγούδια ότι το τελικό αποτελέσμα θα είναι τόσο καλό ή αντιμετωπίζατε την μουσική σας ως κάτι συνηθισμένο;

Για να είμαι ειλικρινής απλά δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας εκείνη τη στιγμή και όλα πήγαιναν καλά στο studio. Σ’ευχαριστώ για το κοπλιμέντο.

 

Θα παίξετε τον Απρίλη στο Roadburn Festival στην Ολλανδία. Τι προσδοκίες έχετε από αυτή την εμφάνιση; Θα κάνετε κανονική Ευρωπαϊκή περιοδεία ή θα είναι μοναδική η συναυλία στο Roadburn;

Είναι πολύ νωρίς για να πω, πραγματικά ευχαριστήθηκα το Roadburn festival την τελευταία φορά που παίξαμε εκεί,το κοινό ήταν τρομερό και οι διοργανωτές επίσης, έτσι πραγματικά το περιμένω αυτό. Οι Leaf Hound θα παίξουν επίσης στο Desertfest στο Λονδίνο, μια βδομάδα πριν το show στο Roadburn. Ελπίζουμε να παίξουμε σύντομα στην Ευρώπη αλλα δεν υπάρχουν σίγουρες ημερομηνίες ακόμη.

 

Γιατί διαλύθηκε η αυθεντική σύνθεση;

Για τη διάλυση της αυθεντικής σύνθεσης του “Growers” album ευθύνεται αρκετά ο ξαδερφός μου, ο Mick (σ.σ:Halls, lead κιθαρίστας) που ήθελε να ξεφορτωθεί τον ρυθμικό κιθαρίστα, επειδή πίστευε ότι δεν ήταν απαραίτητος στην μπάντα, αλλά ήταν αδερφός του μπασίστα, έτσι αποφάσισαν να φύγουν και οι δύο. Αντικαταστήσαμε τον μπασίστα με τον Ron Thomas από τους Heavy Metal Kids.

 

peter2Ήταν για σένα ένα είδος αναγνώρισης του τελέντου σου, όταν σε κάλεσαν να συμμετάσχεις στους Atomic Rooster;
Φυσικά ήμουν χαρούμενος που μου ζητήθηκε από τον Vincent (σ.σ.: Crane) να μπω στους Atomic Rooster και μου έδωσε την ευκαιρία να περιοδεύσω στην Ιταλία, στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

 

Πόσο δύσκολο ήταν να είσαι μέλος μιας Αμερικάνικης μπάντας, των Cactus, που είχε δύο βιρτουόζους (Tim Bogert και Carmine Appice) ; Είχες τότε καλλιτεχνική ελευθερία;

Μου ζήτησαν να συμμετάσχω, να τραγουδίσω και να γράψω για το νέο τότε album των Cactus που το ονόμασα  “’Ot ‘N’ Sweaty” μετά που με άκουσαν στην Αμερικάνικη περιοδεία με τους Atomic Rooster. Οι Cactus ήταν μια μπάντα με σπουδαίο μέλλον, παιζόταν η μουσική μας συχνά στο ραδιόφωνο, τα Billboard και Cashbox αποθέωναν το album, η μπάντα ήταν στο ζενίθ της, αλλά μόλις εμφανίστηκε ο Jeff Beck (σ.σ: δημιουργώντας το supergroup Beck,Bogert & Appice) ο εγωισμός συγκεκριμένων ανθρώπων δυστυχώς απέτρεψε τους Cactus από το να συνεχίσουν.

 

Τι μουσική ακούς αυτή την εποχή;

The Faces, The Who, Hendrix, Led Zeppelin .

 

Υπάρχει κάποιος με τον οποίο θα ήθελες να παίξεις και δεν έχει συμβεί ακόμα;

Όχι συγκεκριμένα, θέλω να βρίσκω νέα ταλέντα αν είναι δυνατόν και να τους δίνω τη δυνατότητα να βλέπω τι μπορώ να κάνω. O Luke (σ.σ: Rayner) ο κιθαρίστας μου στους Leaf Hound είναι ένα σπουδαίο παράδειγμα του τι εννοώ.

 

Έχεις συναντήσει ποτέ κάποιο γνωστό μουσικό που να σου είπε ότι είναι μεγάλος οπαδός των Leaf Hound, ξαφνιάζοντάς σε;

Όχι, όχι πραγματικά αλλά υπάρχουν αρκετές μπάντες που έχουν ηχογραφήσει κομμάτια που έγραψε με τους Leaf Hound, και αυτό είναι ένα μεγάλο κοπλιμέντο.

 

Πόσο πιθανόν είναι να παίξετε στην Ελλάδα; Στείλε ένα μήνυμα στους Έλληνες οπαδούς.

Θα ήταν απολύτως υπέροχο αν ποτέ οι Leaf Hound θα μπορούσαν να έχουν την ευκαιρία να παίξουν στην Ελλάδα. Θα έπρεπε να πω ότι είμαι ικανοποιημένος να βλέπω ότι έχουμε οπαδούς στην Ελλάδα, έχω τώρα την ευκαιρία να σας ευχηθώ να έχετε ένα υπέροχο 2012, και σε σένα Θοδωρή σ’ευχαριστώ για την συνέντευξη.

 

Ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» στον Peter French.

Τσεκάρετε όλοι τα http://www.leafhound.net και http://www.facebook.com/pages/Leaf-Hound/53225052821?sk=wall

 

Αφήστε το σχόλιό σας