Η Πέγκυ Ζήνα διαδίδει το μήνυμα ότι η μουσική δεν έχει ταμπέλες και σύνορα, με μία άκρως ιδιαίτερη καλλιτεχνική συνύπαρξη.

Η Πέγκυ Ζήνα διασκευάζει το διαχρονικό τραγούδι – διαμάντι «Άνθρωποι Μονάχοι» σε μία απρόσμενη συνεργασία, ενώνοντας αρμονικά τρεις εντελώς διαφορετικούς μουσικούς κόσμους.

Το «Άνθρωποι Μονάχοι» ερμήνευσε πρώτη η σπουδαία Βίκυ Μοσχολιού το 1977. Τη μουσική του τραγουδιού έχει υπογράψει ο καταξιωμένος Γιάννης Σπανός και τους στίχους έχει καταθέσει ο αείμνηστος Γιάννης Καλαμίτσης, δημιουργώντας ένα συγκλονιστικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την απαράμιλλη ερμηνεία της Βίκυς Μοσχολιού.

Τέσσερις δεκαετίες μετά, η Πέγκυ Ζήνα που θεωρείται δικαίως μία από τις κορυφαίες και πιο αναγνωρισμένες φωνές στον σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, δίνει μία καινούρια διάσταση στο «Άνθρωποι Μονάχοι» μέσα από μία άκρως ιδιαίτερη σύμπραξη.

Η Πέγκυ Ζήνα ενώνει δυνάμεις με τον ράπερ Καταχθόνιο, μέλος των θρυλικών «Ζωντανών Νεκρών» και με τον διακεκριμένο τενόρο Σταύρο Σαλαμπασόπουλο, συστήνοντας μία νέα έκδοση του «Άνθρωποι Μονάχοι» στην οποία συγκλίνουν διαφορετικές κουλτούρες με μία κοινή συνισταμένη: Τη μουσική που δε γνωρίζει ταμπέλες και σύνορα.

Εκτός από τους rap σκέλος που υπογράφει ο ίδιος ο Καταχθόνιος, στο τραγούδι έχουν προστεθεί και ιταλικοί στίχοι από τον Πάνο Σταμέλο στο μέρος του Σταύρου Σαλαμπασόπουλου, στοιχεία που δίνουν σημασία στην έννοια «πλουραλισμός», με σεβασμό στο πρωτότυπο δημιούργημα.

Τη διασκευή και την ενορχήστρωση επιμελήθηκε ο Γιώργος Λεμπέσης, παίρνοντας την έγκριση των δημιουργών και των εκπροσώπων τους, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν αστραπιαία με την ιδέα της μεταλαμπάδευσης αυτού του πολύτιμου τραγουδιού στις επόμενες γενιές, αλλά και με την πανέμορφη έκβαση του εγχειρήματος.

Η Πέγκυ Ζήνα είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει για πρώτη φορά αυτή την ξεχωριστή καλλιτεχνική συνύπαρξη στη σκηνή των Mad Video Music Awards 2018, τα οποία έλαβαν χώρα την Τετάρτη 27 Ιουνίου στο Γήπεδο Tae Kwon Do του Παλαιού Φαλήρου.

Κυκλοφορεί από τη Minos EMI / Universal.

Τα τελευταία χρόνια, η Πέγκυ Ζήνα συμμετέχει ανελλιπώς στις συναυλίες του Γιάννη Σπανού και το «Άνθρωποι Μονάχοι» είναι ένα από τα αγαπημένα τραγούδια της που εντάσσει πάντα στο πρόγραμμά της, οπότε η συμμετοχή της σε αυτή τη μοναδική διασκευή μοιάζει με φυσικό επακόλουθο.

 

Αφήστε το σχόλιό σας