Η Πέγκυ Ζήνα θα δώσει μαζί με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» μία σειρά συναυλιών προς τιμήν του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη.

Η Πέγκυ Ζήνα συμπληρώνει εφέτος είκοσι χρόνια ενεργούς παρουσίας στην ελληνική δισκογραφία.

Μία εικοσαετία γεμάτη επιτυχίες, πλατινένιες διακρίσεις και κορυφαίων συνεργασιών που επισφραγίζεται το καλοκαίρι αυτό από τη σπουδαιότερη τιμή στην καριέρα της, τη συνεργασία με το μέγα μουσουργό Μίκη Θεοδωράκη.

Με απέραντο σεβασμό και άδολη αγάπη για το έργο του μεγαλύτερου δημιουργικού κεφαλαίου της εγχώριας μουσικής σκηνής, η Πέγκυ Ζήνα και η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» θα δώσουν μία σειρά συναυλιών όπου θα τιμήσουν τη μεγαλόπνοη μουσική παρακαταθήκη του Μίκη Θεοδωράκη.

Ένα ρεπερτόριο το οποίο είχαν τη μέγιστη τύχη να ερμηνεύσουν οι πιο αξιόλογες καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες του ελληνικού τραγουδιού. Ένα ρεπερτόριο με λόγο, ουσία και ανάγκη ύπαρξης που διαιωνίζεται μέσα από εγχειρήματα όπως το παρόν και διαφυλάττει την ανεκτίμητη αξία του, υπερνικώντας κάθε λογής «απαγορεύσεις» που επιθυμούν να επαναφέρουν οι παντός είδος «ειδήμονες».

Ο Μίκης Θεοδωράκης ως μουσικοσυνθέτης αποτελεί δίχως αμφιβολία το γεννήτορα του πολιτικού τραγουδιού, τον πρωτοπόρο που συνέδεσε την ελληνική μουσική με τη σύγχρονη ποίηση. Ένα εξίσου, όμως, σημαντικό μέρος της εργογραφίας του είναι και η λαϊκή τέχνη.

Μία ενασχόληση μέσα από την οποία γεννήθηκαν τραγούδια που άγγιξαν και εξακολουθούν να αγγίζουν τον κόσμο της καθημερινότητας και του μόχθου.

Η Πέγκυ Ζήνα και η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» θα εμβαθύνουν σε στιγμές σαν αυτές, για να τις θυμίσουν ξανά και να τις μάθουν στους νεότερους, σεβόμενοι πάντα τα πρωτότυπα έργα, εμπλουτίζοντάς τα όμως με το προσωπικό συναίσθημα.

Συμμετέχουν ο Παναγιώτης Πετράκης, ο Παναγιώτης Καραδημήτρης και η Γιακίνση Λάγιου.

Συγχρόνως, η Πέγκυ Ζήνα με το προσωπικό της ρεπερτόριο θα συναντήσει τους φίλους της σε μία μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία ανά την Ελλάδα, με το πρόγραμμα να αρχίζει από το Βεάκειο Θέατρο Πειραιά στις 6 Ιουλίου.


Αφήστε το σχόλιό σας