Μένος καταγγελιών αναβάλλει την τελευταία στιγμή τη συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» με την Πέγκυ Ζήνα στο Κάστρο του Αντιρρίου.

Προς αναβολή οδεύει η συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» με την Πέγκυ Ζήνα, που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο Κάστρο του Αντιρρίου, την Κυριακή 30 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η τοπική ιστοσελίδα της Ναυπάκτου, «Npress», σε δημοσίευσή της, «καταγγελία του αντιδημάρχου Αντιρρίου σε ό,τι υπηρεσία κυκλοφορεί, τίναξε στον αέρα την συναυλία της Κυριακής.»

«Συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος, κατέθεσε καταγγελία στις 26 Ιουλίου σε: Πυροσβεστική Ναυπάκτου, εισαγγελία πρωτοδικών Μεσολογγίου, Α.Τ. Ναυπάκτου, Τμήμα Τροχαίας Ναυπάκτου, Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, Εφορία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Υπ. Προστασίας Πολίτη, Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Απάντηση έδωσε άμεσα η Εφορία Αρχαιοτήτων, αναφέροντας ουσαστικά πως ο χώρος είναι στην δικαιοδοσία της και μάλιστα έχει πραγματοποιήσει δεκάδες αντίστοιχες συναυλίες.

Η απάντηση όμως της Πυροσβεστικής που ζήτησε μελέτη πυρασφάλειας, ήταν αυτή που δημιούργησε το ουσιαστικό πρόβλημα, καθώς είναι αδύνατον να γίνει μελέτη πυροπροστασίας σε τρεις ημέρες.

Έτσι η συναυλία οδηγείται σε αναβολή και αναζητείται νέα ημερομηνία», τονίζει η ανάρτηση του ίδιου ιστοτόπου.

Μίκης Θεοδωράκης - Πέγκυ Ζήνα - Hit Channel

Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε δεχθεί με ευχαρίστηση την πρόταση και επισφράγισε τη συνεργασία της Ορχήστρας που φέρει το όνομά του με την Πέγκυ Ζήνα, συνύπαρξη που ξεκίνησε το προηγούμενο καλοκαίρι με μία σειρά επιλεγμένων συναυλιών.

Εξάλλου, ο Μίκης Θεοδωράκης τη δεκαετία του ’60 ήταν εκείνος μετέφερε με τα τραγούδια του στον ελληνικό λαό την ακτινοβολία της ελληνικής ποίησης, επιστρατεύοντας φωνές θρυλικών λαϊκών τραγουδιστών όπως του Γρηγόρη Μπιθικώτση και του Στέλιου Καζαντζίδη, συνδυάζοντας με τόλμη εξαίσιους συμφωνικούς με λαϊκούς μουσικούς χρωματισμούς, σε μία εποχή που αυτό θεωρούταν αδιανόητο.

Στο ίδιο μήκος κύματος, το ήθος και η ταπεινότητα που χαρακτηρίζουν την Πέγκυ Ζήνα, παραπέμπουν στη σεμνότητα αγαπημένων λαϊκών φωνών της παλιάς γενιάς.

Στη συναυλία, αφιερωμένη στο «χτίσιμο γεφυρών» μεταξύ των ενεργών μελών κάθε τοπικής κοινωνίας,  επρόκειτο να ακουστούν τραγούδια αγαπημένα, τραγούδια λατρεμένα, από την απύθμενη δεξαμενή της πολύτιμης και ανυπολόγιστης προσφοράς του, φορτισμένα με μνήμες.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι σύλλογοι του Αντιρρίου ήθελαν να γιορτάσουν την επιτυχημένη προσπάθειά τους να διατηρούν μία πλατφόρμα διαρκούς διαλόγου και συνεργασίας παράγοντας έργο υπέρ του τόπου τους. Θα συμμετείχε επίσης και ο Άκης Δείξιμος.

«Για κάποιο λόγο ο Δήμος της Ναυπάκτου έφερε εμπόδια για να πραγματοποιηθεί η συναυλία… Δεν θέλω να το σχολιάσω…», ήταν η αντίδραση από την Πέγκυ Ζήνα:

 

Αφήστε το σχόλιό σας