Δεν μπορείς να αρνηθείς τις αιχμηρές αλήθειες των Pearl Jam.

Οι Pearl Jam κυκλοφορούν το νέο τραγούδι «Can’t Deny Me», προοίμιο του επερχόμενου άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει από τις Monkeywrench Records και Republic Records / Universal Music.

Το 2018, το συγκρότημα συμπληρώνει 27 χρόνια ζωντανών εμφανίσεων. Μετά από δέκα στούντιο άλμπουμ, εκατοντάδες μοναδικές live εμφανίσεις και επίσημες ζωντανές ηχογραφήσεις, οι Pearl Jam εξακολουθούν να δέχονται θετικές κριτικές και να είναι εμπορικά επιτυχημένοι, με πάνω από 85 εκατομμύρια πωλήσεις άλμπουμ σε όλο τον κόσμο.

Το 2017, εισήχθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame.

Σε συμπαραγωγή της μπάντας και του Brendan O’Brien, το «Can’t Deny Me» είναι η πρώτη κυκλοφορία των Pearl Jam μετά το βραβευμένο με Grammy άλμπουμ «Lightning Bolt», το 2013 και το πρώτο δείγμα από τον ενδέκατο δίσκο τους.

Το συγκρότημα άνοιξε την αυλαία της παγκόσμιας περιοδείας του στις 13 Μαρτίου από το Σαντιάγκο της Χιλής, όπου έδωσε την ευκαιρία στους τυχερούς θεατές να απολαύσουν πρώτοι το νέο τραγούδι, μία ημέρα πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια.

Το «Can’t Deny Me» είναι ένα τραγούδι διαμαρτυρίας, όπως έχει χαρακτηρισθεί και φαίνεται πως στρέφεται στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, τον Donald Trump.

Μετά την ανακοίνωση του single, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ως έκπληξη για τα ενεργά μέλη του fan club του συγκροτήματος, μέσω του ενημερωτικού δελτίου που στάλθηκε από το «Ten Club» στις 10 Μαρτίου.

Έχοντας ηχογραφηθεί στο Σιάτλ τον Φεβρουάριο του 2018, τη μουσική για το τραγούδι έγραψε ο Mike McCready, τους στίχους ο Eddie Vedder και το εξώφυλλο σχεδίασαν ο Jeff Ament με τον Kevin Shuss.

Συνεισέφεραν επιπλέον οι Jeff Ament (μπάσο), Matt Cameron (ντραμς, κρουστά), Stone Gossard (κιθάρα), Mike McCready (κιθάρα, κρουστά) και ο Eddie Vedder (φωνητικά, κιθάρα).

Αφήστε το σχόλιό σας