Στην ανταγωνιστικότητα που υπήρχε με τον John Lennon αναφέρθηκε ο Paul McCartney.

Ο Paul McCartney και ο John Lennon ήταν «άσπονδοι» φίλοι κατά τη συνεργασία τους στους Beatles, αφού ο McCartney ισχυρίζεται ότι ο Lennon τον συνεχάρη μόνο μία φορά.

«Μόλις μία φορά ο John μου έκανε φιλοφρόνηση. Ήταν μόνο μία φορά σε όλα τα χρόνια», είπε ο Paul McCartney μιλώντας στην αμερικανική εκπομπή «60 Minutes» και στη Sharyn Alfonsi.

Το επεισόδιο θα προβληθεί στο CBS την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου.

«Ήταν για το “Here, There and Everywhere”. Ο John είπε τελειώνοντας: “Αυτό είναι ένα πολύ καλό τραγούδι, παλικάρι μου. Μου αρέσει αυτό το τραγούδι”».

Οι δυο Βρετανοί ήταν φοβερά ανταγωνιστικοί, κάτι το οποίο ομολογεί ο Paul McCartney, σχολιάζοντας ότι «ήμασταν ανταγωνιστικοί… όχι ανοιχτά. Αλλά αργότερα το παραδέχτηκε».

Οι σχέσεις των δύο καλλιτεχνών αποκαταστάθηκαν λίγο πριν τη δολοφονία του John Lennon, το Δεκέμβριο του 1980.

«Θα ήθελα να του πω ότι τα τραγούδια του ήταν υπέροχα…», δήλωσε ο Paul McCartney.

Ο Paul McCartney και ο John Lennon  είχαν συμφωνήσει μεταξύ τους να παρουσιάζονται τα τραγούδια που έχει γράψει ο ένας ως συλλογικό δημιούργημα.

Αυτή η συμφωνία ίσχυσε μέχρι τη διάλυση των Beatles, το 1970, και είχε ως αποτέλεσμα ορισμένες φορές την υποτίμηση του έργου του McCartney, και της καινοτομίας που εισήγαγε στην μουσική.

Ο 76χρονος μουσικός είναι ο κύριος εμπνευστής της χρήσης ορχήστρας εγχόρδων στη ροκ μουσική, ενώ τα σπουδαιότερα τραγούδια του της περιόδου των Beatles είναι το «Let It Be», το «Hey Jude», το «Yesterday», το «Eleanor Rigby» και άλλα.

 

Αφήστε το σχόλιό σας