Σε ένα χώρο που έχει συνδεθεί με τους Beatles εμφανίστηκε ξανά ο Paul McCartney.

Ο Paul McCartney εξέπληξε τους θαυμαστές του σήμερα όταν ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στο Λίβερπουλ για να δώσει μία μικρή και δωρεάν συναυλία στο «The Cavern Club».

Το «The Cavern Club» είναι ένα εμβληματικό κελάρι κλαμπ για τους Beatles, οι οποίοι τραγουδούσαν εκεί πριν από πενήντα και πλέον χρόνια.

Ο 76χρονος μουσικός, ο οποίος συνήθως παίζει μέσα σε τεράστια στάδια ενώπιον χιλιάδων κόσμου, έγραψε στο Twitter ότι θα ερμηνεύσει τραγούδια του στις 14:00 τοπική ώρα και ότι 200 εισιτήρια θα δίδονταν από τις 10:00 τοπική ώρα, βάσει της αρχής της «εξυπηρέτησης κατά σειρά προτεραιότητας».

«Ο χώρος είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ περιορισμένος!», σημείωσε στο Twitter.

Τα «σκαθάρια» έπαιξαν πρώτη φορά στο «The Cavern Club» το 1961 και τραγούδησαν σχεδόν τριακόσιες βραδιές στο μικρό αυτό κλαμπ στην πόλη – λιμάνι της βόρειας Αγγλίας. Το συγκρότημα των Beatles κατάφερε να γίνει ένα παγκόσμιο φαινόμενο πριν διαλυθεί το 1970.

«Ήταν φανταστικά και έφερε πίσω πολλές όμορφες αναμνήσεις και μου θύμισε από πού ξεκινήσαμε», έγραψε ο Paul McCartney στο Twitter μετά το τέλος της συναυλίας.

Το αρχικό «The Cavern Club» έγινε το κέντρο της  rock ‘n’ roll σκηνής του Λίβερπουλ στη δεκαετία του 1960.

Ο χώρος έκλεισε το 1973 και σταδιακά κατέρρευσε. Ωστόσο τα τούβλα του κτιρίου δεν καταστράφηκαν, διατηρήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του χώρου που σήμερα βρίσκεται στη θέση του.

Ο Paul McCartney θα αρχίσει μία παγκόσμια περιοδεία τον Σεπτέμβριο, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ «Egypt Station» στις 7 Σεπτεμβρίου.

 

Αφήστε το σχόλιό σας