Το χρωματιστό μιούζικαλ του Paul McCartney διαδίδει ένα σημαντικό μήνυμα.

Το «Who Cares» είναι το νέο single από το καινούργιο άλμπουμ «Egypt Station» του Paul McCartney που κυκλοφορεί από την Capitol Records / Universal Music.

Το τραγούδι συστήνεται εκ νέου σαν ένα μιούζικαλ μικρού μήκους στο οποίο πρωταγωνιστούν ο McCartney και η βραβευμένη ηθοποιός Emma Stone.

Το video clip, που γυρίστηκε σε φιλμ Kodak μήκους 65mm και με κάμερες Panavision, προβάλλει ένα μήνυμα παγκόσμιας θετικότητας μέσα από ζωντανές και πολύχρωμες λεπτομέρειες.

«Η ελπίδα μου είναι ότι αν υπάρχουν παιδιά που εκφοβίζονται, που υπάρχουν, ίσως αν ακούσουν αυτό το τραγούδι και αν δουν αυτό το βίντεο, είναι πιθανό να σκεφτούν ότι δεν είναι τόσο κακό. Είναι αυτό που μπορείς να σηκωθείς, να το γελάσεις μαζί του και να το ξεπεράσεις», σχολιάζει ο Paul McCartney.

Με σκοπό να ενισχύσει το θετικό μήνυμα του video clip και να εμπνεύσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να εναντιωθούν στο bullying και την αρνητικότητα, ο Paul McCartney έχει ενώσει δυνάμεις με την Creative Visions, έναν παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό που χρησιμοποιεί τη δύναμη των μέσων ενημέρωσης και της τέχνης για να πυροδοτήσει τη θετική παγκόσμια αλλαγή.

Η Creative Visions δεν έχει συνεργαστεί μόνο με τον McCartney και τους παραγωγούς του «Who Cares», την Subtractive Inc, αλλά και με το Facebook και άλλους οργανισμούς προκειμένου να δημιουργήσει την εκστρατεία #WhoCaresIDo (Ποιος ενδιαφέρεται; Εγώ).

Τα παρασκήνια από τα γυρίσματα:

Πρόκειται για μία καμπάνια εμπνευσμένη από το τραγούδι και από την ταινία η οποία ελπίζει να διαδώσει το μήνυμα της σε εκατομμύρια ανθρώπους.

Πρώτα θέλει να αυξήσει την ευαισθητοποίηση και τη διάδραση όσον αφορά τα θέματα στα οποία αναφέρεται το «Who Cares» και μετά θέλει να προσφέρει στον κόσμο εργαλεία με τα οποία θα αναλάβει δράση μέσα από ένα δίκτυο ειδικών και διαφόρων συνεργατών που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τους άλλους με υποστήριξη και καλοσύνη.

Η εκστρατεία #WhoCaresIDo χρησιμοποιεί τη δύναμη του τραγουδιού και της ταινίας, καθώς και τις προσπάθειες της Creative Visions τα τελευταία 20 χρόνια μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου καλλιτεχνών.

Η Creative Visions δημιουργεί αυτή τη στιγμή μία διεθνής συμμαχία από συνεργάτες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οι οποίοι θα δημιουργήσουν μία ομπρέλα για την καμπάνια και θα προσφέρουν πηγές που θα βάλουν τη λέξη «συμπόνια» σε κάθε σπίτι, κοινότητα και εργασιακό χώρο.

«Εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο νιώθουν φιμωμένοι, υποταγμένοι, εκφοβισμένοι και πιστεύουν ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται», λέει η ιδρύτρια της Creative Visions, η Kathy Eldon. «Η πρόθεση μας με αυτή την καμπάνια είναι να ενεργοποιήσουμε τη δύναμη του τραγουδιού και να μας εμπνεύσει να εμφανιστούμε, να ενδιαφερθούμε και να μάθουν οι άλλοι ότι ενδιαφερόμαστε.»

Το «Who Cares» σκηνοθέτησαν οι Brantley Gutierrez και Ryan Heffington. Διευθυντής φωτογραφίας ήταν ο Linus Sandgren. Την παραγωγή ανέλαβαν οι Kyle Schember και Michael Abbott της Subtractive Inc.

 

Αφήστε το σχόλιό σας