Αεικίνητος και αέναα δημιουργικός, ο Paul McCartney κυκλοφορεί νέο δίσκο σε ηλικία 76 ετών.

Ο Paul McCartney σας προσκαλεί σε ένα μουσικό ταξίδι στο «Σταθμό της Αιγύπτου», με εκτιμώμενη ημέρα άφιξης στις 7 Σεπτεμβρίου μέσω της Capitol Records / Universal Music.

Το «Egypt Station» είναι το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ του McCartney μετά το «NEW» του 2013 που κατέκτησε τις κορυφές των charts διεθνώς. Το εικαστικό του εξωφύλλου φιλοξενεί έναν από τους πίνακες που έχει ζωγραφίσει ο Βρετανός καλλιτέχνης.

Ο δίσκος ηχογραφήθηκε σε Λος Άντζελες, Λονδίνο και Σάσεξ, ενώ την παραγωγή επιμελήθηκε ο Greg Kurstin (Adele, Sia, Beck, Foo Fighters). Εξαίρεση είναι ένα τραγούδι σε παραγωγή του Ryan Tedder των OneRepublic.

To «Egypt Station» προλογίζεται από δύο τραγούδια, τη μελαγχολική μπαλάντα «I Do Not Know» και το ζωηρό «Come On To Me».

Ο Paul McCartney σχολιάζει για τον αινιγματικό τίτλο του δίσκου:

«Μου άρεσαν οι λέξεις “Egypt Station”. Μου θυμίσανε τα άλμπουμ που συνηθίζαμε να κάνουμε, το “Egypt Station” ξεκινάει από το σταθμό στο πρώτο τραγούδι και έπειτα κάθε τραγούδι είναι σαν διαφορετικός σταθμός. Έτσι μας έδωσε την ιδέα να βασίσουμε όλα τα τραγούδια γύρω από αυτό. Το σκέφτομαι ως μία ονειρική τοποθεσία από όπου πηγάζει η μουσική».

Σε ευθυγράμμιση με την έμπνευση πίσω από τον τίτλο του άλμπουμ, τα 14 τραγούδια του «Egypt Station» συνδυάζονται για να στήσουν ένα μοναδικό σκηνικό ταξιδιού.

Μεταξύ των οργανικών δημιουργιών «Station I» και «Station II» που ανοίγουν και κλείνουν το δίσκο αντίστοιχα, κάθε τραγούδι βρίσκει τον Paul McCartney να καταγράφει έναν τόπο ή μία στιγμή πριν μεταφέρει τον ακροατή απρόσκοπτα στον επόμενο προορισμό.

Το αποτέλεσμα είναι ένα καλειδοσκοπικό ταξίδι μέσα από μια μυριάδα μουσικών τοπίων και εποχών, αλλά σταθερά ριζωμένων στο σήμερα και τώρα, με τη μοναδικά αλάνθαστη μελωδική και στιχουργική ευαισθησία του Paul McCartney, η οποία λειτουργεί ως ξεναγός.

Η επιβεβαίωση της κυκλοφορίας του «Egypt Station» τερματίζει τις εικασίες για το νέο άλμπουμ του Paul McCartney που ξεκίνησε με τη διαγραφή όλων των δημοσιεύσεων από το λογαριασμό του στο Instagram, αλλά και με την εμφάνισή του σε διάφορες τοποθεσίες – ορόσημα του Λίβερπουλ.

Το αποκορύφωμα ήταν μία συναυλία – έκπληξη στις 9 Ιουνίου στο «Little Philharmonic Pub» του Λίβερπουλ, κατά τη διάρκεια της οποίας έκανε ντεμπούτο το «Come On Me» και παίχτηκαν επίσης επιλογές που κάλυπταν ολόκληρη την καριέρα του McCartney.

 

Αφήστε το σχόλιό σας