Διάρκεια: 118′

Πρωταγωνιστούν: Jason Statham, Jeniffer Lopez, Michael Chiklis, κ.α.

      Η ιστορία του Πάρκερ, ενός σκληροτράχηλου κλέφτη με κώδικα τιμής. Σε αυτόν τον κώδικα ανήκει και το να μην κλέβεις από αυτούς που τα χρειάζονται. Όταν του την φέρνουν οι συνεργάτες του σε μια ληστεία τράπεζας, ορκίζεται εκδίκηση και τους ακολουθεί στην επόμενη τους δουλειά, μια κλοπή κοσμημάτων στο Παλμ Μπιτς. Μαζί του έχει την κοπέλα του, την Κλαιρ, κι μια μεσίτρια, την Λέσλι Μακένζι. 
 
       Το πάν σε μια ταινία είναι να ξέρεις για τι προορίζεται και τι θα δείς όταν την επιλέξεις. Όταν ακούς λοιπόν για Jason Statham δεν περιμένεις τίποτα λιγότερο από ξύλο, καταιγιστική δράση και ανύπαρκτο σενάριο. Όποιος νομίζει ότι θα διαβάσει για κανένα αριστούργημα της 7ης τέχνης καλύτερα να αποχωρήσει από την κριτική. Ξεκινάω έτσι απότομα γιατί παρατηρώ στις δημοσιογραφικές προβολές, επαγγελματίες και καταξιωμένους κριτικούς να σνομπάρουν ή να κράζουν ταινίες όπως το Fast 6 ή άλλες διαφόρων ειδών. Συγνώμη ρε φίλε,τι περιμένεις να δείς το Θωρηκτό Ποτέμκιν ή το Αντρέϊ Ρούμπλιεφ. Εδώ έχει ΜΟΝΟ ξύλο και δράση.
        Τέλος πάντων πολύ μεγάλη εισαγωγή έκανα ας πούμε λίγα λόγια για το Parker, το οποίο δεν επιδέχεται και μεγάλης κριτικής. Είναι ταινία μια χρήσεως, την βλέπεις περνάς καλά και την ξεχνάς στο καπάκι σχεδόν. Η κλασική ιστορία εκδίκησης κυριαρχεί με τον Statham να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά και να ξυλοφορτώνει αρκετά άτομα του cast. Εδώ παραδόξως τρώει πάρα πολύ ξύλο (δεν θυμάμαι άλλη ταινία του να του έχουν ρίξει τόσο πολύ). Δεν χωράνε και πολλά άλλα να πείς για αυτή την ταινία, υπάρχει έντονη και αρκετή δράση και δεν βαριέσαι. Ο σκηνοθέτης Taylor Hackford (του Ray και άλλων αξιόλογων ταινιών) τα πάει σχετικά καλά εδώ σε μια τελείως διαφορετική ταινία και αν απέφευγε τα σύνηθη εκνευριστικά κλισέ και κάποιες αδικαιολόγητα σοβαρές σκηνές θα μπορούσαμε να μιλάμε για μια ακόμα καλύτερη περιπέτεια. Σίγουρα όποιος την επιλέξει θα περάσει καλά και δεν θα χάσει τον χρόνο του, αρκεί να ξέρει τι πρόκειται να δεί.

 

Αφήστε το σχόλιό σας