Στη σκηνή του «Σταυρού του Νότου Plus» θα εμφανιστούν για ένα βράδυ ο Πάνος Παπαϊωάννου και ο Χρυσόστομος Καραντωνίου.

Ο τραγουδιστής Πάνος Παπαϊωάννου και ο συνθέτης Χρυσόστομος Καραντωνίου παρουσιάζουν στο «Σταυρό του Νότου Plus» ένα πρόγραμμα με τραγούδια της δισκογραφίας τους αλλά και επιλογές γνωστών και αγαπημένων τραγουδιών.

Η εμφάνιση θα γίνει την Πέμπτη 25 Μαΐου με αφορμή την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου «Τα Φώτα Στην Πλατεία», σε στίχους Δημήτρη Παπαχαραλάμπους, από τη Feelgood Records. Μαζί τους η νεοσύστατη εφταμελής μπάντα Cour De Miracle (Αυλή των Θαυμάτων).

Καλεσμένοι τους, η Μαρία Παπαγεωργίου και ο Κώστας Παρίσσης.
Τη βραδιά προλογίζουν οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Μανιάτης και Αντώνης Μποσκοϊτης.

Τα καινούρια τραγούδια θα συνοδεύονται από την προβολή των έργων που φιλοτέχνησε ειδικά γι’ αυτά ο γνωστός ζωγράφος Ηλίας Παπανικολάου, καθώς και από τα σχόλια της ραδιοφωνικής παραγωγού Εύας Τσακού.

«Τρία χρόνια από την πρώτη μας συνάντηση με τα «Μεροκάματα» που έφεραν το «Χορό των Ημερών», έρχονται «Τα Φώτα στην Πλατεία» να μας οδηγήσουν βαθύτερα στον κόσμο του δεύτερου, ομώνυμου, δίσκου.

Ενός κόσμου όπου δοκιμάζουμε καινούριους, ποικίλους – και ίσως απρόβλεπτους – μουσικούς και ερμηνευτικούς δρόμους, ήχους και όργανα, στην προσπάθειά μας να συνεχίσουμε το διάλογο ανάμεσα στους φόβους και τις ελπίδες μας, το προσωπικό και το συλλογικό, το εφήμερο και το παντοτινό. Καινούριοι, επίσης, συνεργάτες, μουσικοί, ερμηνευτές, καλλιτέχνες ήρθαν να μας συντροφέψουν και να εμπλουτίσουν τα εκφραστικά μας μέσα.

Ένας απ’ αυτούς είναι ο ζωγράφος Ηλίας Παπανικολάου, ο οποίος, εμπνευσμένος από τις εικόνες και τις ιστορίες που γεννούν οι στίχοι και η μουσική, δημιούργησε ένα ζωγραφικό έργο για το καθένα από τα τραγούδια μας, προσφέροντας στον δίσκο μια ξεχωριστή εικαστική ταυτότητα. Σ’ αυτήν λοιπόν την πλατεία όπου μικροί και μεγάλοι παίζουμε το παιχνίδι της ζωής, ελάτε να συναντηθούμε ξανά.

«Τα Φώτα στην Πλατεία» σιγά σιγά ανάβουν…».

Καλή ακρόαση…
Πάνος Παπαϊωάννου, Χρυσόστομος Καραντωνίου, Δημήτρης Παπαχαραλάμπους

Ενορχηστρώσεις: Χρυσόστομος Καραντωνίου

Οι Cour de Miracles είναι οι:
Αλέξανδρος Κούρος – πιάνο, κρουστά
Ιάσονας Μαυρογεώργος – ακουστική & ηλεκτρική κιθάρα
Μάριος Παπούλιας – βιολί
Νίκος Σταδιάτης – ακορντεόν
Αντωνία Τσολάκη – μπάσο
Μανόλης Τόμπρος – τύμπανα
Αλέξανδρος Ζουγανέλης – πνευστά

 

Αφήστε το σχόλιό σας