Με την τεράστια επιτυχία «Δεν Ταιριάζετε Σου Λέω» εισήλθε επίσημα στη δισκογραφία ο Παντελής Παντελίδης, καταγράφοντας μία ανεπανάληπτη διαδρομή.

Όταν στις 19 Ιουλίου 2012, ο πολυσυζητημένος Παντελής Παντελίδης άρχιζε την επιτυχημένη καριέρα του με κάθε επισημότητα κανείς δε φανταζόταν την αναπάντεχη εξέλιξή του.

Εκείνος ο άγνωστος τραγουδιστής που είχε κεντρίσει την προσοχή του διαδικτύου μέσα από τα τραγούδια που έγραφε ιδιοχείρως και δημοσίευε μόνος στο YouTube έμελλε να χαρακτηριστεί ως «φαινόμενο».

Φαινόμενο, όχι μόνο για τον ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα τρόπο με τον οποίο εμφανίστηκε και καθιερώθηκε στη μουσική πραγματικότητα. Φαινόμενο για την τεράστια επιτυχία που τον ακολούθησε, διαψεύδοντας όσους έσπευσαν τον θεωρήσουν έναν άλλον «διάττοντα αστέρα».

Ο ολοένα μεγαλύτερος θόρυβος που έκανε στο διαδίκτυο ο Παντελης Παντελίδης, τράβηξε το ενδιαφέρον των κορυφαίων δισκογραφικών εταιρειών. Με συνοπτικές διαδικασίες βρίσκεται στο δυναμικό της Minos EMI / Universal. Στις 19 Ιουλίου 2012 κυκλοφορεί επίσημα το παρθενικό single του Παντελή Παντελίδη, εγκαινιάζοντας έτσι την πολυπλατινένια συνεργασία του με τη μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία της χώρας.

Το περίφημο «Δεν Ταιριάζετε Σου Λέω» έγινε το μεγαλύτερο θέμα συζήτησης εκείνου του καλοκαιριού, ακούστηκε παντού, τραγουδήθηκε από όλους. Μαζί δημοσιεύθηκε και το πρώτο video clip του Παντελή Παντελίδη, το οποίο συνόδευε το συγκεκριμένο τραγούδι, που μετρά πάνω από 16,5 εκατομμύρια προβολές μέχρι σήμερα.

Ο Παντελής Παντελίδης έκανε κατάθεση ψυχής μέσα από κάθε δημιουργία του. Ο αυτοδίδακτος μουσικός και τραγουδιστής, το έμφυτο φωνητικό ταλέντο και ο αυθορμητισμός στη γραφή κατέκτησαν εν μία νυκτί ολόκληρη τη χώρα, βρίσκοντας απροσδόκητη και αστείρευτη ακόμη ανταπόκριση στο κοινό. Έγινε ένας λαϊκός σταρ, από εκείνους που είχαν δεκαετίες να εμφανιστούν στο μουσικό τοπίο της χώρας.

Παρόλο που δεν πρόλαβε να συμπληρώσει ούτε τέσσερα έτη παρουσίας στη δισκογραφία…

Εν αντιθέσει, η συναρπαστική επαγγελματική καριέρα του διήρκεσε μόλις τρία χρόνια και εφτά μήνες. Μόλις 1310 ημέρες, αν προτιμάτε από τις 19 Ιουλίου 2012 έως το μοιραίο δυστύχημα που συνέβη στις 18 Φεβρουαρίου για να του στερήσει άδικα τη ζωή.

Ο «αστέρας» του Παντελή Παντελίδη δεν προσγειώθηκε ξανά στη «γη». Αντιθέτως, εκτοξεύθηκε μόνιμα στα ουράνια για να δώσει τεράστιες διαστάσεις στον ανεπανάληπτο μύθο του. Από εκεί, πλέον, συντροφεύει όσους τον αγάπησαν τόσο ως καλλιτέχνη όσο και ως άνθρωπο.

Η περίπτωση του Παντελή Παντελίδη είναι μία ιστορία με επιτυχία, λάμψη, αγάπη και με δάκρυ. Όχι μόνο ιστορία προς αφήγηση αλλά και ιστορία της ελληνικής δισκογραφίας. Ήρθε αιφνιδιαστικά και έφυγε με την ίδια ακριβώς συμπεριφορά. Αναπάντεχα και θορυβώδη.

Τελικά, όπως αποτυπώνεται διαχρονικά, οι «μύθοι» έχουν θέση στη Γη ή κάποιο «παιχνίδι» των συμπτώσεων θέλει να τους θυμόμαστε στο απόγειο της δόξας τους;

Δύο χρόνια χωρίς τον Παντελή Παντελίδη

Παντελής Παντελίδης - Pantelis Pantelidis - Το φαινόμενο - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας