Η δισκογραφική διαδρομή που κατέγραψε ο Παντελής Παντελίδης ήταν σύντομη αλλά τρομερά επιτυχημένη. Αυτή η πορεία συνεχίζεται…

Ο Παντελής Παντελίδης είναι ο άνθρωπος που ταρακούνησε συθέμελα την Ελλάδα με την εμφάνισή του στη δισκογραφία, συνυφαίνοντας το όνομά του με τις επιτυχίες και τα ρεκόρ για να αφήσει εποχή.

Ανέτρεψε τα δεδομένα στη μουσική βιομηχανία, καθώς αναδείχθηκε βασιζόμενος αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις, με μόνο «όπλο» μία κιθάρα και τα τραγούδια του. Για το λόγο αυτό του αποδόθηκε ο χαρακτηρισμός «φαινόμενο».

Είναι ο τραγουδιστής και ο δημιουργός που αναζωογόνησε το λαϊκό τραγούδι με κυρίαρχο όργανο την ψυχή του, η οποία εκφραζόταν μέσω της μουσικής. Ο Παντελής Παντελίδης αγαπήθηκε στο έπακρο γι’ αυτήν την πηγαία και αυθεντική έκφραση που διέθετε. Είναι το είδωλο που συγκλόνισε το κοινό, σκορπώντας δάκρυα, θλίψη και οδύνη με την εντελώς ξαφνική και αδόκητη απώλειά του.

Ένα χρόνο μετά, παραμένει ο μεγάλος πρωταγωνιστής χάρη σε κάθε τεράστια επιτυχία του που έχουμε λατρέψει, αλλά και στα ακυκλοφόρητα τραγούδια που δίνουν συνέχεια στο ανολοκλήρωτο έργο του, για να συνεχιστεί να γράφεται με έντονα γράμματα ο μύθος.

Ένα από αυτά είναι και το «Καράβια Στο Βυθό» που κυκλοφόρησε σημαδιακά στις 18 Φεβρουαρίου για να διαδεχθεί το «Θυμάμαι» και το «Άλλη Μια Ευκαιρία».

Ακούστε το ολοκαίνουριο single «Καράβια Στο Βυθό»

Παντελής Παντελίδης - Pantelis Pantelidis - Hit Channel

Σήμερα, 18 Φεβρουαρίου, συμπληρώνεται ένα έτος από εκείνο το μοιραίο τροχαίο που έκοψε το νήμα της ζωής του Παντελή Παντελίδη.

Ο Παντελής που λάτρεψε κοινό δεν είναι εδώ… Το μόνο που μένει κοντά μας πια είναι η φωνή, οι αναμνήσεις και τα τραγούδια.

Τα τραγούδια που σημάδεψαν την ελληνική μουσική και τα τραγούδια που θα κρατούν, έστω και έτσι, κοντά μας τον ανεπανάληπτο Παντελή Παντελίδη…

Η δισκογραφική πορεία του Παντελή Παντελίδη σε ένα Infographic

Παντελής Παντελίδης - δισκογραφία - Pantelis Pantelidis - infographic - Hit Channel

Διαβάστε ακόμα: Ένα αφιέρωμα στο «φαινόμενο»

Παντελής Παντελίδης - Pantelis Pantelidis (2016) - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας