Ο Πάνος Κιάμος τοποθετήθηκε με δηλώσεις του στο θέμα αυτών των ημερών για τη σφράγιση καταστήματος στο οποίο εμφανίστηκε.

Ο Πάνος Κιάμος την περασμένη Παρασκευή 2 και Σάββατο 3 Αυγούστου βρέθηκε στη Χαλκιδική όπου ήταν προγραμματισμένο να δώσει 2 εμφανίσεις στο νυχτερινό κέντρο στην περιοχή της Καλλιθέας. Το πρώτο βράδυ το live εκτός από το κοινό του τραγουδιστή έμελλε να έχει ως θαμώνες και το κλιμάκιο του Σ.Δ.Ο.Ε., το οποίο έκανε «έφοδο» στο χώρο.

Κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από τους άνδρες του σώματος διαπιστώθηκε σωρεία οικονομικών παραβάσεων, εφαρμογής των διατάξεων του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (ΚΦΑΣ), καθώς είχαν εκδοθεί ελάχιστες αποδείξεις. Σύμφωνα με τη νομοθεσία η υπηρεσία προέβη στο κλείσιμο της επιχείρησης για τις επόμενες 48 ώρες, όπως προβλέπεται (άρ. 13 του Ν. 2523/97), όμως το επόμενο βράδυ το νυχτερινό κέντρο λειτούργησε κανονικά, με τον ίδιο τραγουδιστή στη σκηνή του, δημιουργώντας νέο σάλο.

Οι εξελίξεις που ακολούθησαν ήταν πολλές. Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η παράνομη ξεσφράγιση οι υπεύθυνοι του κέντρου συνελήφθησαν στα πλαίσια του αυτοφώρου και οδηγήθηκαν στο δικαστήριο, με έναν εκ των υπαλλήλων να κρίνεται αθώος και με τη κόρη του ιδιοκτήτη του κέντρου να υποβάλλεται σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή. Παράλληλα, από την πλευρά του αστυνομικού σώματος, η διοικήτρια του τοπικού τμήματος φέρεται να έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα για τη μη επιβολή της απόφασης του Σ.Δ.Ο.Ε..

Μέρος στο θέμα πήρε προσωπικώς και ο Πάνος Κιάμος, ο οποίος έτυχε να ήταν αυτός ο «φιλοξενούμενος» του καταστήματος αυτό το Σαββατοκύριακο, δηλώνοντας τα εξής:

«Για την αξία μου ως καλλιτέχνη ο καθένας μπορεί να έχει τη δική του άποψη. Δεν υποχρεώνω κανένα ούτε να με ακούει, ούτε να διασκεδάζει με τη δουλειά μου. Αυτοί που με αγαπούν – και ευτυχώς είναι πολλοί – το ξέρουν καλύτερα από όλους.

Σχετικά με το νυχτερινό κέντρο το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες για φορολογικές παραβάσεις και στο οποίο εμφανίστηκα, θα ήθελα να γνωρίζουν οι φίλοι μου, όσον αφορά το πρόσωπό μου, ότι είχα φροντίσει να εκδώσω όλα τα νόμιμα παραστατικά, όπως άλλωστε βεβαίωσε και το ελεγκτικό κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που ήταν παρών την Παρασκευή το βράδυ.

Το δε Σάββατο, έχοντας θορυβηθεί από όλα αυτά που ακούστηκαν, επικοινώνησα με την επιχείρηση και έλαβα τη διαβεβαίωση ότι το βράδυ το μαγαζί θα λειτουργήσει κανονικά. Έχοντας επιφυλάξεις (λόγω των δημοσιευμάτων περί σφραγίσματος του μαγαζιού), φτάνω στο μαγαζί, το οποίο λειτουργεί κανονικά και στο οποίο δεν υπάρχει καμία ένδειξη ή κάποιος υπεύθυνος που να ενημερώνει εμένα και τον κόσμο ότι έχει πράγματι σφραγιστεί. Θεώρησα ότι το θέμα διευθετήθηκε για αυτό και εμφανίστηκα, σεβόμενος πάνω από όλα τον κόσμο που ήταν εκεί.

Σε κάθε περίπτωση, θεώρησα ότι αν όντως το μαγαζί ήταν σφραγισμένο θα ήταν κλειστό και δεν θα επιτρεπόταν η είσοδος σε κανέναν!

Νιώθω ότι έχω την υποχρέωση σε όλους αυτούς που με στηρίζουν να εξιστορήσω τα γεγονότα ως ακριβώς τα έζησα…

Πάνος Κιάμος»

Αφήστε το σχόλιό σας