Ο Πάνος Κιάμος έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και μίλησε  για τη διαδρομή της ζωής του, από τα Πετράλωνα στις μεγάλες πίστες…

 

Ο Πάνος Κιάμος εξιστόρησε το πώς βρέθηκε στο πρώτο νυχτερινό κέντρο που τραγούδησε και ποιο ήταν το ξεκίνημά του:

«Με του που έδωσα εξετάσεις για το πανεπιστήμιο, το 1993, η πρώτη μου δουλειά ήταν να μάθω πότε ξεκινούσαν τα νυχτερινά σχήματα. Στον πατέρα μου δεν είχα πει λέξη. Τότε η πιάτσα των μαγαζιών ήταν στη Συγγρού και στην παραλιακή. Είπα: «Θα πάω και θα αρχίσω να ρωτάω.» Πόρτα-πόρτα. Αν αγαπάς κάτι, νομίζω, δεν καταλαβαίνεις ούτε από εγωισμούς, ούτε από κυκλώματα. Δεν ήξερα αν θα πετύχω, αλλά κυνήγησα το όνειρό μου. Το πρώτο μαγαζί ανεβαίνοντας τη Χαμοστέρνας από τα Πετράλωνα προς τη Συγγρού ήταν το «Τούνελ». Στο σχήμα ήταν ο Αντύπας, η Στέλλα Κονιτοπούλου, ο Στάθης Αγγελόπουλος, η Έφη Σαρρή και ο Γιώργος Αλκαίος που είχε βγάλει τότε το «Τι Τι». «Σκότωνε…».

Στο «Τούνελ» έλεγα ένα τραγούδι όλο το βράδυ. Όχι ένα, μισό. Αυτός ήταν ο χρόνος μου, 32 δευτερόλεπτα. Έλεγα το το «Αχ μελισσούλα, μελισσούλα» του Μπίγαλη μισό. Κουπλέ, ρεφρέν. Όλο το υπόλοιπα βράδυ ήμουν πίσω από τη σκηνή και έκανα φωνητικά. Έβγαινα άλλη μία φορά με το Δημήτρη Κόκκοτα και την αδελφή της Μαντώς και λέγαμε ένα ρεφρέν από το «Στείλε σε παρακαλώ ένα σου σημάδι μόνο» του Αντύπα πριν την είσοδό του στη σκηνή. Ο χρόνος μου στην πίστα ήταν λιγότερο από ένα λεπτό την πρώτη χρονιά και γύρω στις 3,5 ώρες φωνητικά. Μεγάλη εμπειρία.»

 

«Ποτέ δεν ήμουν φαν του Βοσκόπουλου»

«Θυμάμαι πως ποτέ δεν ήμουν φαν του Βοσκόπουλου. Πήγαινα και τον έβλεπα μήπως και καταλάβω τι του βρίσκουν τέλος πάντων. Τον παραδεχόμουν και τον παραδέχομαι, αλλά δεν ήμουν φαν. Κάποια στιγμή συμμετείχα σε ένα πρόγραμμά του. Το πρώτο βράδυ που τον παρακολούθησα έμεινα άναυδος. Πραγματικά έχει έναν τρόπο, είναι μεγάλος σταρ ο άνθρωπος. Σε έναν-δύο καλλιτέχνες ακόμη το έχω δει αυτό. Έμαθα πολλά τόσο από τον τρόπο που συμπεριφερόταν στα καμαρίνια και όσο και έξω από αυτά. Έβλεπα έναν άνθρωπο που γινόταν ο Τόλης μόλις κατέβαινε από την πίστα, αλλά ο Βοσκόπουλος όταν ήταν πάνω σε αυτήν.»

 

Ενώ για την πόλη στης Θεσσαλονίκης στην οποία οι εμφανίσεις του φέτος γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία, ο Πάνος Κιάμος δήλωσε:

«Η Θεσσαλονίκη με άνδρωσε επαγγελματικά. Πήγα για 40 εμφανίσεις και έμεινα τρία χρόνια. Την πρώτη βραδιά βγαίνω στην πίστα, κάνω το πρόγραμμα και βλέπω ένα παγωμένο κοινό. Απλώς με κοίταζαν. Μπαίνω στο καμαρίνι και ξεσπάω σε λυγμούς. Θεώρησα πως είχα κάνει λάθος, πως δεν ήμουν έτοιμος ακόμη. Γυρίζω και λέω στον πατέρα μου: «Δίνουμε την προκαταβολή πίσω, τραγουδάμε για τρεις μέρες και Κυριακή επιστρέφουμε Αθήνα». «Αυτό ήταν που θες να πολεμήσεις;», μου λέει, «τραγούδα τις τρεις μέρες και άμα νιώθεις έτσι, θα φύγουμε». Το επόμενο πρωί πήγα στον Άγιο Δημήτριο, άναψα ένα κερί και είπα συνεχίζω. Τελικά, βρέθηκα ύστερα από τρία χρόνια να εμφανίζομαι σε κέντρο γεμάτο από 1500 άτομα έξι μέρες την εβδομάδα…»

Τα αποσπάσματα της συνέντευξης προέρχονται από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Αφήστε το σχόλιό σας