Νταλάρας, Κότσιρας, Γλυκερία, Τσαλιγοπούλου κ.ά. τραγουδούν το «Μπαξέ Τσιφλίκι» του Τσιτσάνη

Οι καλλιτέχνες της συναυλίας «Παίξε Τσιτσάνη Μου» τραγουδούν μία από τις αμέτρητες επιτυχίες του σπουδαίου Βασίλη Τσιτσάνη.

Μία ομάδα από τους καλλιτέχνες που θα πάρουν μέρος φέτος στη συναυλία του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», τραγουδά το «Μπαξέ Τσιφλίκι» του Βασίλη Τσιτσάνη, το έργο και η μνήμη του οποίου θα τιμηθούν τη βραδιά της συναυλίας.

Η φετινή συναυλία του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» αφιερώνεται στον σημαντικότερο δημιουργό της ελληνικής λαϊκής μουσικής του 20ού αιώνα.

Το Καλλιμάρμαρο, το εμβληματικό στάδιο στο κέντρο της Αθήνας, θα γεμίσει την Τετάρτη 4 Ιουλίου με τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, του συνθέτη που κατάφερε να αλλάξει την ιστορία του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού για πάντα.

Στόχος της συναυλίας είναι η υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Στην ειδική ηχογράφηση του «Μπαξέ Τσιφλίκι», που έγινε με αφορμή τη μεγάλη συναυλία «Παίξε Τσιτσάνη Μου» του Όλοι Μαζί Μπορούμε», τραγουδούν (αλφαβητικά) η Γλυκερία, η Βιολέτα Ίκαρη, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Δημήτρης Μπάσης, η Γιώτα Νέγκα, ο Γιώργος Νταλάρας, η Μαρίζα Ρίζου και η Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Την επιμέλεια της ηχογράφησης είχε ο Γιώργος Νταλάρας.

Την Τετάρτη 4 Ιουλίου στο Καλλιμάρμαρο θα ερμηνεύσουν τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη οι:

Ελευθερία Αρβανιτάκη, Φωτεινή Βελεσιώτου, Γλυκερία, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Βιολέτα Ίκαρη, Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Μακεδόνας, Κωστής Μαραβέγιας, Λεωνίδας Μπαλάφας, Δημήτρης Μπάσης, Γιώτα Νέγκα, Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Νταλάρας, Μαρίζα Ρίζου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μαρίνα Σάττι + Fonέs.

Αφηγητής θα είναι ο Γρηγόρης Βαλτινός και θα προλογίσει ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Στη συναυλία προσφέρθηκαν να συμμετάσχουν αφιλοκερδώς μεταξύ άλλων ο Γιώργος Νταλάρας που θα αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια, ο Σταμάτης Φασουλής που θα σκηνοθετήσει και ο Διονύσης Σαββόπουλος που θα προλογίσει και θα ανοίξει συμβολικά τη συναυλία, καθώς και οι μεγάλες φωνές του ελληνικού τραγουδιού που έχουν ανακοινωθεί.

 

Ακολουθήστε το Hit Channel στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελληνική και Ξένη μουσική.

Must Read

Δες και αυτά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here