Ο Γιάννης Κότσιρας κυκλοφορεί τη νέα δισκογραφική δουλειά του με γενικό τίτλο «Ό,τι Θυμάσαι Δεν Πεθαίνει», σε μουσική και στίχους των Θ. Μικρούτσικου και Οδ. Ιωάννου αντίστοιχα.

Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Οδυσσέας Ιωάννου συνεργάζονται για ακόμη μία φορά, υπογράφοντας τα καινούρια τραγούδια του Γιάννη Κότσιρα.

Τρεις σημαντικοί καλλιτέχνες συναντώνται σε έναν δίσκο που φιλοδοξεί να κερδίσει την θέση του στην μακρά και ακριβή ιστορία των δίσκων-κύκλων τραγουδιών, βασισμένων στο τρίπτυχο: συνθέτης-στιχουργός-ερμηνευτής.

Τραγούδια με λαϊκό πυρήνα, αλλά με τις γνώριμες ηλεκτρικές εξάρσεις του Μικρούτσικου, με τους στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου να αποτυπώνουν σε λόγια το συναίσθημα μιας εποχής που βάρυνε απότομα αλλά παραμένει ενεργό και μάχιμο.

Ο Γιάννης Κότσιρας, συνεργάζεται στην δισκογραφία με τον Θάνο Μικρούτσικο εννέα χρόνια μετά τις ερμηνείες του στον «Σταυρό του Νότου», στο Μέγαρο Μουσικής.

Δέκα καινούρια τραγούδια, και η επανεκτέλεση του «Θες έναν κόσμο πιο μεγάλο» που πρωτοακούσαμε από τον Δημήτρη Μητροπάνο.

Στο «Δωσ’ μου μια μέρα αληθινή» οι στίχοι είναι του Άλκη Αλκαίου και του Οδυσσέα Ιωάννου.

Το album, με γενικό τίτλο «Ό,τι Θυμάσαι Δεν Πεθαίνει», κυκλοφορεί από τη Minos EMI.

Tracklist

 1. Από το όνειρο θα πίνω
 2. Σ’ αγαπάω μόνο
 3. Θες ένα κόσμο πιο μεγάλο
 4. Δωσ’ μου μια μέρα αληθινή
 5. Αυτός ο ήλιος
 6. Είπαν ότι είχανε να πούνε
 7. Η Αγία των χαμένων
 8. Όταν θα βρω καλό καιρό
 9. Όσοι δεν τα παράτησαν
 10. Κάνεις κύκλους
 11. Οι δρόμοι κάποτε τελειώνουν

 

Αφήστε το σχόλιό σας