Ποια τραγούδια και ποια μουσικά θέματα προτάθηκαν για ένα χρυσό αγαλματίδιο Oscar;

Όλα είναι έτοιμα προκειμένου να αστράψουν τα φλας και οι μεγαλύτεροι κινηματογραφικοί αστέρες να παρελάσουν στο φημισμένο κόκκινο χαλί των Βραβείων Oscar.

Τα ετήσια Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματόγραφου θα διοργανωθούν για 89η φορά στην ιστορία τους την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στον καθιερωμένο πλέον χώρο διεξαγωγής τους, το «Dolby Theatre» του Hollywood. Το ρόλο του κεντρικού παρουσιαστή αναλαμβάνει ο Jimmy Kimmel, οικοδεσπότης του late night show «Jimmy Kimmel Live!».

Μόνη απαραίτητη προϋπόθεση για να πλημμυρίσει το Λος Άντζελες από την αίγλη, το κύρος και τη λάμψη των κινηματογραφικών αστέρων που θα παρευρεθούν εκεί, είναι οι πολυαναμενόμενες υποψηφιότητες.

Η λίστα των κινηματογραφικών ταινιών και των ηθοποιών που προτείνονται για ένα χρυσό αγαλματίδιο δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου.

Όλες οι υποψηφιότητες των εφετινών Βραβείων Oscar

89th Oscar Awards 2017 - Hit Channel

Λίγο έως πολύ αναμενόμενα, ο τυφώνας που αποκαλείται «La La Land» σάρωσε ξανά τα πάντα στο πέρασμά του για να απαριθμήσει δεκατέσσερις(!) στον αριθμό υποψηφιότητες και να ισοφαρίσει το ρεκόρ του «Τιτανικός» και του «Όλα Για Την Εύα». Μεγάλη έκπληξη και επιτυχία είναι η παρουσία του Γιώργου Λάνθιμου και του Ευθύμη Φιλίππου, με το «The Lobster» («Ο Αστακός») να προτείνεται για το Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο.

Μολονότι οι σινεφίλ έχουν ήδη αρχίσει συζητήσεις για τα φαβορί και τα αουτσάιντερ , οι μουσικόφιλοι θα στρέψουν το βλέμμα σε δύο συγκεκριμένες κατηγορίες των Βραβείων Oscar, εξίσου σημαντικές.

Πρόκειται για τα πρωτότυπα τραγούδια και μουσικά θέματα που επένδυσαν τις κινηματογραφικές ταινίες του 2016.

Διπλή είναι η υποψηφιότητα του «La La Land» στην κατηγορία του καλύτερου τραγουδιού, με το «City of Stars» και το «Audition» από τον Ryan Gosling και την Emma Stone. Στην ίδια λίστα συναντάται μεταξύ άλλων το «Can’t Stop The Feeling!» του Justin Timberlake από το «Trolls» και το «The Empty Chair» του Sting με τον J. Ralph.

Βέβαια, το χρυσό αγαλματίδιο θα απονεμηθεί στους δημιουργούς εκάστοτε τραγουδιού και όχι στους ερμηνευτές. Κάποιοι από τους προαναφερόμενους τυγχάνει να συμμετέχουν και στην ερμηνεία και στην ομάδα των δημιουργών και ως εκ τούτου θα διεκδικήσουν οι ίδιοι το βραβείο.

Ανάμεσα στις μελωδίες που ξεχωρίζουν για το Πρωτότυπο Μουσικό Θέμα είναι αυτές του «La La Land» από τον Justin Hurwirz, του «Moonlight» από τον Nicholas Britell και του «Passengers» από τον πολυβραβευμένο Thomas Newman.

Δεδομένου ότι το «La La Land» αναδείχθηκε πρόσφατα νικητής και του μουσικού σκέλους των Χρυσών Σφαιρών, η κυριαρχία του και εδώ φαντάζει πιθανή.

Οι μουσικές υποψηφιότητες στα εφετινά Βραβεία Oscar

Original Song – Πρωτότυπο Τραγούδι

  • «Audition» (The Fools Who Dream) – Emma Stone, «La La Land»
  • «Can’t Stop The Feeling!» – Justin Timberlake, «Trolls»
  • «City Of Stars» – Ryan Gosling & Emma Stone, «La La Land»
  • «The Empty Chair» – J. Ralph & Sting, «Jim: The James Foley Story»
  • «How Far I’ll Go» – Alessia Cara, «Moana»

Original Score – Πρωτότυπο Μουσικό Θέμα

  • «Jackie» – Mica Levi
  • «La La Land» – Justin Hurwitz
  • «Lion» – Dustin O’Halloran και Hauschka
  • «Moonlight» – Nicholas Britell
  • «Passengers» – Thomas Newman

Αφήστε το σχόλιό σας