Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι οι One Direction είναι το boy band – φαινόμενο της εποχή μας.

Ο Niall Horan, πρώην τραγουδιστής των One Direction, κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό δίσκο του, «Flicker», που έκανε ντεμπούτο στην πρώτη θέση του αμερικανικού «Billboard 200».

Το «Flicker» σηματοδότησε ένα σημαντικό ορόσημο για το βρετανικό boy band, για το οποίο μπορούμε να ισχυριστούμε πια ότι έχει διαλυθεί και όχι ότι έχει προχωρήσει σε «παύση» της δράσης του.  Όπως επισημαίνει το «Billboard», οι One Direction ισοφάρισαν τους θρυλικούς The Beatles για τα περισσότερα σόλο άλμπουμ που έχουν κατακτήσει την πρώτη θέση και δεν προέρχονται από supergroup.

Ο Niall Horan συναντά στο No1 του chart τον ZAYN με το «Mind of Mine» και τον Harry Styles με το δίσκο που έφερε ως τίτλο το όνομά του. Τον ίδιο ακριβώς αριθμό έχουν σημειώσει και οι Beatles, αφού τρία μέλη τους αντίκρισαν την κορυφή.

Ο John Lennon, ο Paul McCartney και ο George Harrison έκαναν δικό τους το Νο1 με τις δισκογραφικές δουλειές που κυκλοφόρησαν στην εποχή μετά τη διάλυση των Beatles. Ο  Ringo Starr είναι το μοναδικό «σκαθάρι» που δεν κατόρθωσε να αναρριχηθεί έως την κορυφή, έφτασε έως το Νο2 με το άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 1973.

One Direction (Harry Styles - Niall Horan - Liam Payne - Louis Tomlinson) - Hit Channel

Συναρπαστικό είναι το γεγονός ότι οι One Direction έχουν την ευκαιρία να καταρρίψουν το ρεκόρ των Beatles πολύ σύντομα.

Ο Liam Payne και ο Louis Tomlinson αναμένεται να πραγματοποιήσουν το ολοκληρωμένο δισκογραφικό ντεμπούτο τους. Ο πρώτος έχει εισέλθει στο Top 10 του «Billboard Hot 100» με το πρώτο τραγούδι του, το «Strip That Down» με τη συμβολή του Quavo των Migos και θα μπορούσε το άλμπουμ του να βρεθεί στην κορυφή, όταν κυκλοφορήσει στο μέλλον. Από τον πλευρά του, ο Louis Tomlinson έχει κινηθεί σε χαμηλότερες πτήσεις.

Φυσικά, οι αξεπέραστοι αστέρες των Beatles εξακολουθούν να διατηρούν τους περισσότερους Νο1 δίσκους. Μόνο ο Paul McCartney έχει πάρει τα πρωτεία έξι φορές, ο John Lennon τρεις και ο George Harrisson δύο.

Οι One Direction θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να ξεπεράσουν αυτή την επίδοση, εάν είναι εφικτό κάτι τέτοιο

Παρ’ όλα αυτά, τα μέλη των «1D» έχουν καταφέρει όλα να κάνουν επιτυχία, το οποίο είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο στην κατηγορία των boy bands. Συγκροτήματα όπως οι NSYNC και οι Backstreet Boys δεν «έβγαλαν» αστέρες μετά τη διάλυσή τους, με εξαίρεση τον Justin Timberlake, τον μοναδικό που έχει κατακτήσει την πρώτη θέση των charts.

Διαβάστε ακόμα: Ποιο μέλος τους κράτησε ενωμένους
τους One Direction και απέτρεψε να έρθει νωρίτερα η διάλυση;

One Direction (Niall Horan - Harry Styles - Louis Tomlinson - Liam Payne) - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας